Kristoffersson kör Höljes-EM: ”Det överträffar det mesta”

Publicerad:
Johan Kristoffersson och Gustav Bergström utgör KMS föraruppställning i Höljes-EM. Foto: QNIGAN

Höljes har som bekant inte VM-status i år, men startfältet i EM-klassen ser ut att bli lika vass som i VM.

Nu är i alla fall regerande världsmästaren Johan Kristoffersson klar.

– Höljes i juli vill man inte gärna missa. Det överträffar det mesta, säger han.

Volkswagens märkesteam från Arvika ställer upp med två bilar i Höljes första helgen i juli. Förutom Johan Kristoffersson även unge uppländske talangen Gustav Bergström, som tävlar för Torsby American Car Club.

I väntan på VM-premiären med nya elbilarna på Nürburgring sista helgen i juli tar den fyrfaldige världsmästaren alla chanser han kan för att slipa på formen. Hittills har det blivit två helger i RallyX, i Höljes och i finska Kouvola, och tre segrar på fyra deltävlingar. I Höljes blev det dessutom dubbelseger med teamets närmare tio år gamla Volkswagen Polo GTI Supercar KMS.

– Vi tar lärdom av allt vi lärt oss och utnyttjar det till max. Jag har pressat både mekaniker och leverantörer hårt i jakten på det perfekta, att få ut allt av materialet. Resultatet av det jobbet har hittills varit riktigt bra, säger Johan Kristoffersson i ett pressmeddelande.

Nu är han laddad för EM-starten.

– Det ska bli en kul utmaning och perfekt uppladdning inför VM-serien.

19-årige Gustav Bergström får kliva in i teamets andra Volkswagen Polo Supercar. Han debuterade i värstingklassen i Höljes för en knapp månad sedan. I Kouvola körde han båda racen.

– Gustav imponerar på mig. Han gör precis de saker vi kan förvänta oss av honom i det här läget, säger teamchefen Tommy Kristoffersson.

Gustav kommer till skillnad från Johan också att köra nästa tävling i RallyX i Riga.

Parallellt med förberedelserna inför Höljes pågår bygget av de nya bilarna inför VM.

– Vi jobbar på allt vi kan. Det är hektiska, men spännande tider, säger Tommy Kristoffersson.

Artikeltaggar

Johan KristofferssonRallycrossVM-deltävlingen i Höljes

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare