Flera busslinjer kan ändras i Karlstad

Publicerad:
Flera busslinjer kan ändras i Karlstad. Foto: Joachim Lagercrantz

Ett förslag om att ändra linjedragningen för flera av Karlstads busslinjer ska behandlas av kollektivtrafiknämnden den 14 juni. Totalt kan fem olika linjer dras om och en avvecklas helt ifall förslaget går igenom.

Förslaget gäller linjesträckningen för linje 3, 4, 5, 6, 59 och S.

S-linjen, som nu går mellan centrum och Rud, ska enligt förslaget förlängas ut till Jakobsberg.

Därmed dras linje 3 om och går till Våxnäs och Gruvlyckan istället, och tar helt över den västra delen av linje 6, som framöver enbart kommer gå mellan centrum och Färjestad.

Även linje 4 och 5 ändras om väster om centrum. Linje 4 kommer gå förbi Strand på väg mot Bergvik, och linje 5 gå förbi Våxnäs och Gruvlyckan. I och med denna ändring kommer restiden mellan centrum och Gruvlyckan bli 41 procent snabbare med linje 4.

Resan mellan Henstad och Stora torget med linje 5 kommer istället gå tre minuter långsammare.

Linje 4 dras även om i nordost och kommer där passera Edsgatan. Detta eftersom det också finns ett förslag om att regionbusslinjen 401 (Karlstad-Molkom) ska dras om och inte längre stanna vid Edsgatan.

Linje 59 ska enligt förslaget avvecklas helt.

  • Den nuvarande busslinjedragningen i Karlstad.
    Den nuvarande busslinjedragningen i Karlstad.
  • Förslaget för ny busslinjedragning i Karlstad.
    Förslaget för ny busslinjedragning i Karlstad.

Förslaget ska behandlas av kollektivtrafiknämnden den 14 juni. Om det godkänns så börjar förändringarna att gälla den 11 december.

Artikeltaggar

KarlstadKarlstadsbussKollektivtrafikTrafik

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare