Man gripen – misstänks för inbrott

Publicerad:
Genrebild. Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 55-årsåldern kunde under onsdagen gripas, misstänkt för inbrott.

– I varje fall har han varit på ett ställe, eventuellt två, säger Christina Hallin, presstalesperson polisregion Bergslagen, om den gripne mannen.

Det var under eftermiddagen som polisen fick ett samtal om att en bil som tidigare under dagen synts till i samband med en inbrott stod parkerad utanför en adress i Arvika kommun.

En polispatrull kallades ut till platsen där bilen visade sig vara tom.

– En stund senare kom en man fram till polisen, han försökte inte gömma sig eller så, och han stämde överens med signalementet, säger Christina Hallin.

Mannen kunde gripas och misstänks nu för minst ett fall av inbrottsstöld.

– Det är lite oklart i nuläget, han har i varje fall varit på ett ställe där det saknas en maskin av något slag. Sedan är det några dunkar stulna från ett annat ställe, men det kan vara så att det är i en intilliggande byggnad. Vi får se vad det blir när vi samlar ihop alla uppgifter.

Polisen kommer hålla förhör med mannen, efter det fattar åklagare besked om han ska frihetsberövas eller inte.

Artikeltaggar

ArvikaBrott & blåljusChristina HallinInbrottMangskog

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare