Hoppa till huvudinnehållet

Kenny Starfighter tillbaka - med värmländska Maja Rung

Publicerad:
Johan Rheborg gör återigen rollen som Kenny Starfighter. Nu får han sällskap av Penny Starfighter, som spelas av Maja Rung.
Johan Rheborg gör återigen rollen som Kenny Starfighter. Nu får han sällskap av Penny Starfighter, som spelas av Maja Rung. Foto: Pontus Löwenhielm /Jarowskij

En barnens superhjälte är tillbaka. Nu ska Kenny Starfighter åter möta skurken Dr Deo och den här gången får hjälten hjälp av Penny Starfighter som spelas av värmländska Maja Rung.

1997 gjorde Johan Rheborg rollen som superhjälten Kenny Starfighter, en tv-serie som fick en uppföljare med filmen "Kenny begins" 2009. Serien och filmen blandade humor och science-fiction i en rymdsaga för hela familjen. Nu är det dags för ännu ett återseende – i höst kommer ”Kenny Starfighter – Dr Deo slår tillbaka” med värmländska Maja Rung i rollen som Penny Starfighter.

– Det blir en serie den här gången, berättar Maja Rung för NWT.

Innan hon fick rollen var hon bekant med karaktären, men hade inte sett hela den ursprungliga serien.

– Jag blev oerhört förtjust när jag tittade igenom hela serien inför inspelningsstarten. Det kändes härligt att se något som var så jäkla spaceat. Jag föll för estetiken och hela det där skeva universumet.

Nyligen gjorde Maja Rung rollen som "Kulla Gulla" på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm och i ”Kenny Starfighter – Dr Deo slår tillbaka” får hon utöver Johan Rheborg sällskap av bland andra Simon J Berger, Johan Glans och Katrin Sundberg. Manusförfattare och regissörer är Calle Åstrand, Pontus Löwenhielm och Mats Lindberg, dessa tre låg även bakom den tidigare serien och filmen.

– Penny är Kennys kusin, fortsätter Maja Rung apropå sin superhjälteroll.

– Det är kul att jobba med Johan Rheborg. Inspirerande och lärorikt.

”Kenny Starfighter – Dr Deo slår tillbaka” spelades in i höstas och har premiär på SVT Play den 16 september och i SVT1 den 18 september.

Artikeltaggar

BarnFamiljFilmHumorJohan RheborgKändisarMaja RungNöje/KulturScience fictionSVTSVT BarnTVTV-serier

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.