Daniel Schützer måste avgå

Debatt
PUBLICERAD:
Vi i oppositionen anser att majoritetspartierna S, C och MP:s sätt att sköta detta är under all kritik och vi vill att kommunalrådet Daniel Schützer omgående avgår då förtroendekapitalet är förbrukat, skriver Stefan Moberg, Mikael Ohlsson och Annika Sahlin.
Foto: Tommy Andersson
S, C och MP:s hanterande av ärendet är oansvarigt mot alla våra väljare, men framför allt mot de som fallit offer för dessa respektlösa handlingar, skriver Stefan Moberg, Mikael Ohlsson och Annika Sahlin.

Vi som förtroendevalda har genom val erhållit uppdrag som vi förutsätts sköta på ett korrekt sätt. Inte minst som förebilder på hur man beter sig gentemot andra och att man lever upp till den värdegrund som vi i kommunen har beslutat ska gälla i all vår verksamhet.

När man då som politiker inte visar respekt för andra och brister i omdöme som vårt kommunalråd Daniel Schützer (S) gjort vid upprepade tillfällen, minskar förtroendet för alla folkvalda politiker och för hela den värdegrund som formar vår politik och som vi jobbar för.

Socialdemokraterna har fortsatt förtroende för vårt kommunalråd. Samtidigt säger Centerpartiet och Miljöpartiet att Socialdemokraterna äger frågan enskilt, trots att de styr i majoritet tillsammans.

Vi i oppositionen anser att majoritetspartierna S, C och MP:s sätt att sköta detta är under all kritik och vi vill att kommunalrådet Daniel Schützer omgående avgår då förtroendekapitalet är förbrukat. S, C och MP:s hanterande av ärendet är oansvarigt mot alla våra väljare, men framför allt mot de som fallit offer för dessa respektlösa handlingar.

Det är alla politikers ansvar att upprätthålla förtroendet för oss folkvalda, men i detta fall sitter Socialdemokraterna, Centerpartiet och Miljöpartiet på lösningen. Ta ansvar.

Årjängs borgerliga opposition

Stefan Moberg

Ordförande, Kristdemokraterna Årjäng

Mikael Ohlsson

Ordförande, Moderaterna Årjäng

Annika Sahlin

Ordförande, Liberalerna Årjäng

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.