Hoppa till huvudinnehållet

Nu fick hon sin SM-medalj: ”Det blev en liten revansch”

Publicerad:
Linnéa Holmgren med hästen QC Sir Dennis. Foto: Privat

Värmländskan Linnéa Holmgren med hästen QC Sir Dennis har tagit SM-silver i dressyr i klassen för unga ryttare (young rider).

– Det blev en liten revansch, säger Holmgren, som tävlar för Solstaden.

SM avgjordes på anrika Strömsholms slottsbana lördag–måndag och när alla tre dagarna räknades ihop hade Linnéa Holmgren näst bästa resultat av alla 31 deltagarna i klassen.

Hedda Thunberg, Djursholm, vann på 224.769. Linnéa Holmgren hade 217.174 och trean Ellen Hedbys, Flyinge, 214.800.

Holmgren var trea, tvåa och tvåa respektive dag. Några stora missar kostade förmodligen guldet.

– Vi räknade ihop att det var ungefär sju procent vi tappade på missarna och det var sju procent upp till guldet, förutom missarna har han varit så jäkla fin och det är jag så nöjd med, säger Linnéa Holmgren.

SM-silvret är en av 20-åringens större meriter.

– Jag har haft en del framgångar redan. Det här är mitt andra silver med just den här hästen. På ponny har jag tagit lite guld. Men det här är en ännu högre nivå, för nu är jag äldre. Man kan säga att young rider är U21. Jag fyller 21 i år så det här sista.

Väldresserat. Sju procent fattades till guldet.
Väldresserat. Sju procent fattades till guldet. Foto: Privat

Holmgren var nära första SM-medaljen i klassen i fjol, guld till och med. Hon vann de två första dagarna, men QC Sir Dennis hade fått in en liten sten under skon i veterinärbesiktningen till finalen och fick inte starta, trots att allt var okej när stenen plockats bort.

– Det var surt. Det här blev en liten revansch.

Hon hade även med en yngre häst, Buskhagas Zhakti, som blev 20:a. En observationstävling inför unghäst-VM ingick också och Linnéa Holmgren ställde upp med två femåringar som tog en seger och en andraplats.

Nästa uppgift är NM om tre veckor, där siktet med fog är högt ställt. Svenska laget med Linnéa Holmgren är regerande mästare. Individuellt vill hon kliva upp minst ett snäpp från 2021.

– Det var så surt, för då kom jag fyra, 0,02 procent från bronset. Det var så nära. Jag känner att jag är revanschsugen igen.

Artikeltaggar

Hästsport

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.