Låg bakom vinglande bil: ”Han körde i 30 och 90 på en 70-väg”

Publicerad:
Polisen guidades av en bilist för att hitta rätt. Foto: Johan Nilsson/TT

En bilist larmade polisen om en bil som körde märkligt utefter länsväg 647, i höjd med Svenserud, i riktning mot Glava, i Arvika kommun.

Föraren är nu misstänkt för drograttfylleri.

En bilist låg bakom en bil på länsväg 647 som framfördes väldigt ojämnt och vingligt och ringde därför polisen strax innan klockan 17 på tisdagskvällen.

– Personen som ringer säger att bilen kör väldigt ryckigt. Han körde i 30 och 90km/h på en 70-väg i riktning mot Glava. Men han har inte kört väldigt fort, snarare väldigt långsamt, säger Christina Hallin, presstalesperson vid polisregion Bergslagen.

”Fattar direkt misstanke”

Polisen höll kontakten med inringaren som hela tiden hade bilen under uppsikt och guidade polisen till rätt plats efter att den vinglande bilen hade stannat vid ett hus i Glava-trakten. Då hade föraren kört påverkad i nästan 20 minuter.

– När vi kommer dit kontrollerar vi föraren på plats och fattar direkt misstanke om att personen är påverkad av narkotika.

Föraren är en man i 20-årsåldern.

– Han är misstänkt för drograttfylleri, men jag har ingen information om att han ska orsakat någon trafikolycka eller att han ska vara misstänkt för något annat brott. Men det kan även röra sig om vårdslöshet i trafik längre fram.

Föraren medtogs för provtagning.

– Svaret på provet får visa om han har gjort sig skyldig till brott. Sen blir det förhör och sen får vi se om det blir fler misstankar än bara drograttfylleri. Straffet för ett drograttfylleri är alltifrån böter till fängelse, säger Christina Hallin.

Christina Hallin, presstalesperson vid polisregion Bergslagen.
Christina Hallin, presstalesperson vid polisregion Bergslagen. Foto: LARS HEDELIN

Artikeltaggar

Arvika kommunBrott & blåljusChristina HallinDrograttfylleriGlava

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare