Hoppa till huvudinnehållet

Efter sju år: Stellan Lundqvist åter en vinnare i sulkyn

Publicerad:
Stellan Lundqvist vann med Herme’s Cape under tisdagen.
Stellan Lundqvist vann med Herme’s Cape under tisdagen. Foto: Moa Arvidsson

Det finns segrar som är extra efterlängtade och en sådan fick vi uppleva på Årjängs lunchtrav när Stellan Lundqvist vann med egentränade Herme´s Cape.

Det var nämligen Stellans första kuskseger med egentränad häst sedan 2015 då han vann med Sinatra Boy på Årjängstravet.

– Det har gått så j-a dåligt en tid så det här var extra skönt, konstaterade Lundqvist i intervjun efter segern med femåringen som i årsdebut redan var segermogen och fixade karriärens första seger i den femte starten.

Vårt lås i den första V4-avdelningen var verkligen stensäkert. Med favoriten Svein Frost i spets och Basisten i vinnarhålet var det oerhört långt ner till tredjehästen redan vid upploppets början där Åbytränaren Peter Grundmann kopplade greppet med Basisten som därmed tog sin tredje raka seger.

– Han utvecklas mer och mer för varje start, sa en nöjd tränare vars femåring putsade sitt rekord med en dryg sekund och landade på 27,9 över medeldistans med voltstart.

Löste sig bra

Marcus Hultman som tidigare varit proffstränare känns nästan lite överkvalificerad i lopp för de som under fjolåret kört högst 150 lopp. Det visade han med Marianne Martinssons Livi Poldark som han från spår tio bakom vingen tidigt placerade i tät.

– Vi hade lite flyt och kom igenom strax efter start och det är klart vi vann loppet på det, sa Marcus efter årets nionde seger.

Hans Crebas kom i angeläget ärende med sexårsstoet Isan som vann senast på Solvalla. Ekipaget kunde inte svara spets från innerspåret vilket inte är så lätt när det är Carl Johan Jepson som springspår men "Calle" hade inga planer på att svara storfavoriten med Pippi Papadi.

Isan uppvaktades av andrahandsfavoriten Kalashanikov på sista bortre långsidan men hade gott om krafter kvar och vann lätt före Pippi Papadi.

Carl Johan Jepson utökade sin ledning kuskligan då han efter en vass avslutning med Eric Martinssons Parfait A.F i sista steget hann förbi Valnes Mellows som dittills spårat med sin tränare Kristian Lindberg.

Bra debutant

Intressanta debutanten Christina K. efter Odd Herakles och Brenni Rödi fick en dålig start då hon stördes av galopper för en del andra hästar. Såg ändå ut som en vinnare när hon efter att ha kopplat segergreppet galopperade mitt på upploppet.

Segern i stället till 15-oddsaren Kalmira som i sin debut travade 32,8 med Robert Kruse i sulkyn.

Jimmy Ehlers visade upp en mycket bra debutant i egentränade Readly Express-avkomman Deeply Express. Trots ett lopp utvändigt om favoriten Vision Of Gideon hade han förmåga att trycka den mör och dessutom hålla undan för andrahandaren San Sebastian.

Segertiden för treåringen blev 18,3/2 140 meter vilket är starkt då första kilometern inleddes på beskedliga 21,0.

Lunchen avrundades med seger för Grand Maxim som med sin tränare Tom Horpestad avslutade väldigt snabbt ute vid staketet vilket gjorde att ingen klarade fem rätt på V5-spelet.

Artikeltaggar

Årjängs travbanaCarl Johan JepsonKristian LindbergMarcus HultmanStellan LundqvistTom HorpestadTrav

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.