Hoppa till huvudinnehållet

Oro för att patroner inte tas omhand: ”Tänk om ett barn skulle ha hittat dem”

Publicerad:
En person med jakterfarenhet hittade skarpa patroner på en skyttebana i Filipstads kommun.
En person med jakterfarenhet hittade skarpa patroner på en skyttebana i Filipstads kommun. Foto: Privat

En person som har jakt som intresse besökte nyligen en skjutbana i Filipstads kommun.

Dagen efter en tävling hittade hen skarp ammunition som låg och skräpade bland tomhylsorna - ammunition som hen lämnade in till polisen.

– Tänk om ett barn skulle ha hittat dem, det kunde ha blivit farligt, säger hen.

Synen som mötte en jägare på en skjutbana i Filipstads kommun, dagen efter en skyttetävling, var inte vad den hade önskat.

– Det låg tomhylsor överallt - och bland dem låg skarpa patroner. Tänk om något barn skulle ha hittat dem och kanske fått för sig att kasta in dem i en brasa eller slå på dem med en hammare - det kunde ha blivit livsfarligt, säger hen.

Jägaren anser att banans skjutledare borde ta sitt ansvar och se till att städa ordentligt, eller se till så att skyttarna städar efter sig.

– För mig är det enkelt, skjuter man sex patroner plockar man upp sex patroner och ser till att slänga dem. Det får inte se ut såhär på en skjutbana , säger hen.

Jägaren valde att själv göra en städinsats på platsen - ammunitionen som var skarp lämnades in till polisen.

Artikeltaggar

Filipstads kommunNedskräpningNyheterPolisen

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.