Hoppa till huvudinnehållet

Nationaldagsfirande i Kanalparken igen

Publicerad:
Ibrahim Nasrullayev som vann Talang 2017, bor numera i Säffle. Han kommer att sjunga vid Nationaldagsfirandet i Kanalparken på måndag.
Ibrahim Nasrullayev som vann Talang 2017, bor numera i Säffle. Han kommer att sjunga vid Nationaldagsfirandet i Kanalparken på måndag. Foto: TV4

På grund av pandemin var det tre år sedan sist men på måndag återuppstår Nationaldagsfirandet i Kanalparken. Det blir bland annat sång med en Säfflebo som vunnit musiktävlingen Talang i TV.

Kulturskolans chef Lena Ingels är moderator för firandet.

– Det ser ju ut som om vi får en strålande sommardag tillsammans och vi är många som ska se till att det blir en högtidligt och trivsamt firande, säger hon.

Det blir mycket sång och musik. Bland annat får vi lyssna på en mycket duktig sångare vid namn Ibrahim Nasrullayev. Han är en av de 157 personer som bor i Säffle och fått en särskild inbjudan sedan de blivit svenska medborgare och ska få varsin bordsflagga.

– Ibrahim är en mycket duktig sångare som många kanske minns från musiktävlingen Talang som han vann 2017 och fick stor uppmärksamhet, säger Lena.

Mycket musik

Det blir ett firande med mycket musik. En ensemble ur Seffle Tower Brass kommer att spela under ledning av Johan Lundborg. Tveta sångkör och Säffle kyrkokör - med totalt 40-50 sångare - kommer att sjunga under ledning av Nils Lundström och Pernilla Radborn. Dessutom kommer elever och musiklärare från Kulturskolan att framträda.

Högtidstalare är Maria Persson, bibliotekschef i Säffle. Det blir dessutom prisutdelning med Lars Pettersson från Företagrna Säffle. Dessutom kommer stipendier att delas ut till elever i skolan och Kulturskolan.

– Ett flertal förvaltningar inom kommunen har hjälpt till med förberedelser av scenplatsen och vi är dessutom väldigt glada över att Ljudmakaren sköter tekniken, säger Lena Ingels.

Artikeltaggar

FöretagarnaJohan LundborgKanalparkenKulturskolanLars PetterssonLena IngelsLjudmakarenNationaldagenNöje/KulturSamhälleSeffle Tower Brass

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.