Hoppa till huvudinnehållet

Värmländsk komiker leder Morgonpasset

Publicerad:
Kodjo Akolor, Torbjörn Averås Skorup, Sara Kinberg och David Druid hörs i ”Morgonpasset” i sommar.
Kodjo Akolor, Torbjörn Averås Skorup, Sara Kinberg och David Druid hörs i ”Morgonpasset” i sommar. Foto: Sveriges Radio

Nu är det klart att den värmländska komikern Torbjörn Averås Skorups nästa uppdrag blir att leda Sveriges radio P3:s långkörare "Morgonpasset" i sommar.

– Ett härligt sommarjobb! Jag har lyssnat på programmet i åratal, under det senaste året har jag dock haft lite väl många sovmornar så jag har halkat efter lite. Men nu lyssnar jag in mig igen för att kunna axla uppdraget, säger Torbjörn Averås Skorup.

"Morgonpasset i P3" sänds vardagar med start 6:30.

– Programmet görs till stor del tillsammans med lyssnarna. Dessutom dyker det upp gäster som intervjuas och vi pratar om olika nyheter. Det är ett nyfiket program som ska vara underhållande. En bra start på dagen. Jag hoppas på roliga gäster så att jag också enklare kan vara roligare.

Han gör programmet tillsammans med Kodjo Akolor, Sara Kinberg och David Druid.

– Skönt att ha med några "Morgonpasset"-veteraner. Kodjo och David har kört länge. Sara Kinberg är underbar, smart och klipsk. Henne har jag jobbat med tidigare. Så nu blir det tidiga mornar framöver.

”Hej Globen!”

Nyligen uppträdde Torbjörn Averås Skorup inför två fullsatta Avicii Arena, tidigare Globen, i Stockholm. Han var en av komikerna som värmde upp publiken inför Johanna Nordströms turnéavslutning.

– Det var galet! Två fullsatta kvällar. Jag öppnade tillsammans med David Sundin, David Batra och Nour El Refai. Det var en barndomsdröm att få säga "Hej Globen!".

Torbjörn Averås Skorup inleder sin medverkar i "Morgonpasset" den 13 juni.

Artikeltaggar

David SundinHumorKändisarKodjo AkolorMorgonpassetNöje/KulturStandupSveriges RadioTorbjörn Averås Skorup

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.