Hoppa till huvudinnehållet

NWT Krim: Ny gängkonflikt i Karlstad: ”Fick ansiktet uppskuret av glas vid VIP-bord”

Publicerad:

Kriminella mc-gänget Hells Angels är i konflikt med ett tidigare okänt nätverk.

NWT Krim går igenom turerna som lett fram till att de två gängen snart möts i rätten.

När en person med ledande position inom Hells Angels blev misshandlad i Karlstad under våren blev det startskottet på en helt ny kriminell konflikt.

Sedan dess har det tidigare okända Grumsnätverket och det kriminella mc-gänget legat bakom flera uppmärksammade händelser.

I nya avsnittet av NWT Krim går Nicole de Bouczan igenom detaljer i brottsutredningarna – bland annat vad som hände när en man fick ansiktet uppskuret av glas vid Hells Angels VIP-bord.

– Troligen visste inte personerna i Grumsnätverket att det var Hells Angels de gav sig på, säger hon.

Podden tar även upp den pågående mördarjakten i Norge samt kartläggningen av kandiderande kommunpolitiker som är dömda för brott.

– Det som sticker ut mest är en politiker som är dömd för bidragsbrott efter att hon under falska förespeglingar lurat till sig över 200 000 kronor från Försäkringskassan, säger reporter Åsa Asplid.

Artikeltaggar

BrottBrott, lag och rättFörsäkringskassanFörsvarHells AngelsKarlstadKonflikterNWT KrimPodcast

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.