Hoppa till huvudinnehållet

Misstanken: Knape (M) köpte sex på utpekad bordell i Karlstad

Publicerad:
Anders Knape (M) misstänks för sexköp.
Anders Knape (M) misstänks för sexköp. Foto: NWT Arkiv

Karlstads högsta politiker, Anders Knape (M), misstänks för sexköp. Enligt uppgifter till NWT ska det påstådda sexköpet ha skett vid en utpekad bordell i Karlstad.

Kommunfullmäktiges ordförande Anders Knape har lämnat alla sina politiska uppdrag efter att en förundersökning om rör misstanke om köp av sexuell tjänst. Anders Knape förnekar brott.

Det påstådda sexköpet ska enligt uppgifter till NWT ha skett vid en massagesalong i Karlstad.

En kvinna i 50-årsåldern som äger salongen är sedan några veckor häktad misstänkt för koppleri.

Åklagaren i målet, Per Svensson, har tidigare sagt att man också hittat flera sexköpare.

Partikamraten chockad

Kommunalrådet Per-Samuel Nisser (M) säger att han är chockad över uppgifterna om sin partikamrat:

– Klart vi blir, det är väl det jag kan säga. Jag har just fått pressmeddelandet och informationen. Men jag vet inte mer så det känns fel att uttala sig, säger han.

Vad tänker ni som parti om de misstankar som riktas mot Anders Knape?

– Vi har egentligen inga ytterligare kommentarer, säger Håkan Axelsson, förbundsordförande för Moderaterna i Värmland, och syftar på det pressmeddelande som skickades ut under fredagseftermiddagen.

Avgick Anders Knape på eget initiativ eller på initiativ från Moderaterna?

– På eget initiativ.

Anders Knape har många tunga politiska uppdrag, vad händer nu?

– Som när det gäller alla förtroendeuppdrag finns det en valberedning som sköter sådant, det kommer att ske även i det här fallet. I övrigt har vi inga ytterligare kommentarer.

Till TT säger Håkan Axelsson att Anders Knape fattade sitt beslut under fredagseftermiddagen. Han säger vidare att partiet inte tidigare kände till brottsmisstankarna som riktas mot honom.

Lämnar samtliga uppdrag

I pressmeddelandet skriver partiet att Anders Knape nu lämnar uppdragen som kommunfullmäktiges ordförande i Karlstad och som ordförande i Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) samt som ordförande i KPA Tjänstepensions AB.

”Jag vill understryka att jag inte har begått det brott som jag misstänks för, och jag hoppas att allt reds ut så fort som möjligt. Men med respekt för uppdragens karaktär, och av hänsyn till Karlstads kommun och till SKR, lämnar jag mina uppdrag”, säger Anders Knape i pressmeddelandet.

Christian Holm Barenfeld (M), ordförande i vård- och omsorgsnämnden i Karlstad, säger till NWT:

– Jag är givetvis chockad över nyheten, men jag vet ingenting mer än det som står i media.

NWT har sökt Anders Knape utan framgång. Alexander Torin (M), kommunalråd i Karlstad och förstanamn på partiets lista inför valet, har heller inte gått att nå.

Magnus Resare, ordförande för Moderaterna i Karlstad, har avböjt att kommentera.

Anders Knape (M) lämnar alla politiska uppdrag – misstänks för sexköp50-årig kvinna misstänks ha drivit bordell i KarlstadUtpekade bordellen – nu jagar polisen sexköpare: ”Finns ett antal misstänkta”

Artikeltaggar

Alexander TorinAnders KnapeBrott & blåljusChristian Holm BarenfeldKarlstadKöp av sexuella tjänsterMagnus ResarePolitik

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.