Hoppa till huvudinnehållet

Den oväntade skyttekungen om Karlstads form: ”Är med - men kan mycket bättre”

Publicerad:
Oskar Alvers efter ett av sina sju mål i seriespelet.
Oskar Alvers efter ett av sina sju mål i seriespelet. Foto: Lisa Olaison

Oskar Alvers har inlett fotbollssäsongen på ett finfint sätt.

När Karlstad Fotboll från och till har svajat har Oskars form hållit en konstant hög nivå - och plötsligt är han även skyttekung.

– Jag har redan tangerat mitt ”pers” i division 1, så håller jag mig frisk borde det bli ett mål till i alla fall, säger Alvers inför lördagens bortamatch mot Hammarby TFF.

”Svennis” om första tiden som rådgivare i Karlstad: ”Jag stortrivs”

Karlstad Fotbolls högerbreddare har form, som det heter.

Oskar Alvers har aldrig inlett en säsong bättre och i skrivande stund delar den 25 år unge veteranen andraplatsen i Norrettans skytteliga med sina sju mål.

Sju mål var just den summa han stannade på ifjol.

– Det borde ju kunna gå att slå det, jag har några matcher på mig.

Men samtidigt som Alvers gått bra på sin högerkant har laget letat efter sin identitet.

Trots att KF nu bara är en poäng från kvalplats till superettan och fem från serieledning har det liksom inte klickat i fullt ut.

– Vi har haft några riktigt sura poängtapp på vägen. Det har inte stämt till 100 procent än och trots att vi tagit ledningen i alla matcher utom en har vi inte lyckats förvalta det ordentligt, säger Alvers.

Och fortsätter:

– Vi kan fortfarande utveckla det mesta - och det kommer vi att göra. Och vi ligger ändå betydligt bättre till nu än vi gjorde vid samma tid förra året.

Det har kärvat från och till, men Karlstad Fotboll åker till Stockholm och match mot tolfteplacerade Hammarby TFF med tre vinster på raken i bagaget.

– Gör vi bara jobbet kommer vi att köra över Hammarby.

Artikeltaggar

FotbollIF Karlstad FotbollOskar Alvers

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.