Sorgligt beslut av kommunen - riv inte en fungerande sporthall!

Insändare
PUBLICERAD:
Med start 20 juni ska Hammarö kommun riva Hammarlundens sporthall, som är både välfungerande och funktionell! Innan den nya Hammarhallen A ens är inflyttningsbar.
”Sporthallen duger i några år till. Då kan vi använda den tills det byggts ytterligare en ny fullstor hall”, skriver insändarskribenten.
Foto: Privat

Hur tänker kommunens politiker och tjänstemän? Alla argument har de bara sopat bort, med orden att hallen är sliten och gammal. Som vanligt så har vi som kommuninvånare och användare av hallen, inte ens blivit tillfrågade om behovet utan det har bara bestämts en rivning för många miljoner kronor.

Varför inte använda de pengarna till att restaurera upp hallen och ett par omklädningsrum? Sporthallen duger i några år till. Då kan vi använda den tills det byggts ytterligare en ny fullstor hall i anslutning till nya högstadiet, som ska byggas i vår växande kommun. Det blir ju inte färre barn/ungdomar som flyttar in på ”öa” och behöver röra på sig! Konsekvensbeskrivningen lyser med sin frånvaro.

Är det månne så att det har sökts EU-bidrag, och att kommunen inte får bidraget om de inte river vår sporthall? Ja, vi får en ny hall, men platsen/tiderna för all skolidrott och övrig idrott räcker inte till alls på långa vägar. Att den nya hallen räcker tidsmässigt till skolidrotten enligt kommunens kalkyler är en grov överdrift! Tiderna räcker inte till i dag och nästa läsår ska det läggas till en timme till i skolidrotten, och det i hel hall!

Kommunens framtidsmål är att Hammarö ska bli “Sveriges friskaste kommun år 2030”. Detta rivningsbeslut är ett hån mot oss kommuninvånare! Gör om, gör rätt.

Privatpersonen

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.