Hoppa till huvudinnehållet

Hopplöst badhus

Publicerad:
Stängt hopptorn.
Stängt hopptorn. Foto: Mikael Lindblom

Detta är en ledarartikel som uttrycker Nya Wermlands-Tidningens politiska linje. NWTs politiska etikett är konservativ.

Efter att Muminfrågan avförts från dagordningen har Karlstadpartiet (KPL) försökt hitta en ny fråga att engagera väljarna inför valet. Då har de hittat de nedstängda hopptornen i Sundsta badhus och Vålberg. Partiet menar att tornen stängts i onödan och att en konsult/simhallsentreprenör håller på att lura kommunen att satsa mångmiljonbelopp på att bygga om.

Nå, det finns all anledning att titta närmare på det hela. En stor ombyggnad på minst 50 miljoner kronor verkar minst sagt onödigt, men så är heller inget beslut fattat även om det nästan låter så på KPL. Entreprenören måste förvisso hålla isär sina olika roller, men kommunen gör ändå klokt i att hålla dessa i åtanke. Ett överdrivet säkerhetstänkande får heller inte betyda att man utan vidare sväljer någon ny "EU-standard" som egentligen bara är en rekommendation.

Men givet hur KPL gärna vill bråka om allt, vad det än må vara, så känns det nästan som om de skulle ha klagat om hopptornen inte hade stängts. Då kunde de ha åberopat de nya EU-rekommendationerna istället för att som nu förkasta dem.

Artikeltaggar

EUKarlstadpartiet LivskvalitetKarlstads kommunLedareMuminSimhallSundstaSundstabadetVålberg