Hoppa till huvudinnehållet

Efter succésäsong laddar han för full satsning på EM: ”Gav mersmak”

Publicerad:
Nils Andersson blir elektrisk.
Nils Andersson blir elektrisk. Foto: Kristoffersson Motorsport

Rallycrossföraren Nils Andersson från Arvika avancerar från supercar lites till elbilsklassen RX2e i EM.

– Förra årets framgångar gav verkligen mersmak, säger han i ett pressmeddelande.

En succéartad fjolårssäsong tillsammans med Kristoffersson motorsport i RallyX Nordicslutade med ett SM-guld.

Nu gör 22-åringen karriärens hittills största satsning.

– Jag utvecklades mycket som förare och nu hoppas jag även kunna dra viss nytta av den tekniska ”know how” jag får genom mitt dagliga arbete på Kristoffersson motorsport, säger han.

Nils Andersson gjorde redan förra året två inhopp i klassen, men i år blir det full satsning på hela serien. Han är bättre förberedd och har fokus på prispallen.

Premiären går i Höljes den 2–3 juli, en bana som Nils har många positiva minnen från med bland annat tre segrar i crosskart och en i supercar lites. I fjol gjorde han inhopp i Höljes och Frankrike. I år blir det förutom Höljes en del okänd mark på banor som Nürburgring i Tyskland, Hell i Norge, Riga i Lettland och på anrika Spa i Belgien.

– Det blir spännande att lära sig nya banor och att snabbt försöka lära sig de olika utmaningarna som respektive bana alltid har. Nu ser jag verkligen fram mot premiären i Höljes.

Teamchefen Tommy Kristoffersson tycker att Nils Andersson är redo.

– Efter att ha avverkat crosskart och supercar light med seger i båda mästerskapen tycker jag definitivt Nils är mogen att ta steget upp på EM nivå i RX2e. Mästerskapet är tufft och några har ett års erfarenhet, trots det tror jag till och med att Nils kan vara med och utmana om de främsta positionerna i mästerskapet.

RX2e introducerade 2021 och är en helt eldriven enhetsklass där samtliga tävlar med identiska bilar, som drivs av två elmotorer, en bak och en fram, och tillsammans levererar 250 kW (335 hk) och 510 Nm vridmoment. Serien klassas som den näst högsta i rallycross efter huvudklassen RX1e (tidigare Supercar).

Kalender

Kalender i RX2e 2022: Höljes 2–3 juli, Nürburgring, Tyskland 30–31 juli, Hell, Norge 13–14 augusti, Riga, Lettland 3–4 september, Spa, Belgien 8–9 oktober.

Artikeltaggar

Nils AnderssonRallycrossTommy Kristoffersson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.