Bister verklighet i vården - jag lider med patienterna

Insändare
PUBLICERAD:
”Jag lider med de patienter som inte har någon som för deras talan”, skriver insändarskribenten.
Foto: Claudio Bresciani/TT
Vårdens ihärdiga tal om att patientsäkerheten inte riskeras. Möjligt. Men patientomvårdnaden är obefintlig.

Patienter med hög feber får ligga i samma sängkläder i en vecka, eller till dess att någon anhörig påpekar det. Dusch, inte på fjorton dagar, trots hög feber. Är det meningen att anhöriga ska sköta detta? Det blir svårt, då många avdelningar fortfarande har besöksförbud.

Detta är inte gnäll, det är den bistra verkligheten. Jag lider med de patienter som inte har någon som för deras talan.

Anhörig

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.