Hoppa till huvudinnehållet

Nationaldagsfirande och gratiskonsert på Sandgrundsudden

Publicerad:
I år firas nationaldagen i dagarna två på Sandgrundsudden i Karlstad. Foto: Mikael Fritzon/TT

I år firas nationaldagen i dagarna två på Sandgrundsudden i Karlstad. Under dagen bjuder kommunen på ett fullspäckat högtidsprogram med högtidstal, musikunderhållning, barnaktiviteter, välkomnande av nya svenska medborgare och den traditionella gratiskonserten på söndagen.

Ta med picknickkorgen, familjen, vännerna och filten. Lämna gärna bilen hemma, det kommer att vara mycket folk i rörelse under veckan. På nationaldagen körs Karlstadsbuss som söndagstrafik, skriver Karlstad kommun i ett pressmeddelande.

Program Nationaldagsfirande 5-6 juni

5 juni – Gratiskonsert och guldmedaljörer

Firandet startar på söndag kväll klockan 19.00 med utomhuskonsert med The Hebbe Sisters och Jan Adefelt Swingtime Trio, samt trion från musikalen Mamma Mia; Gunilla Backman, Sussie Eriksson och Charlott Strandberg.

Som om det inte vore nog firar vi också Karlstads guldmedaljörer i SM, NM, EM, VM och OS under kvällens festligheter.

6 juni – Nationaldagsfirande

Klockan 14 startar Nationaldagsfirandet med att Kommunfullmäktiges ledamöter bjuder på fika till musik av Tingvallakyrkans musikkår. Värmlands hemvärnsbataljon marscherar tillsammans med Karlstads Musikkår från Karlstads teater via Stora torget till Sandgrundsudden.

Klockan 14–14.40

Musikul med Kerstin Andeby och Peter Wanngren samt barnaktiviteter.

Klockan 15–16

Högtidsprogram: Parad för fanan. Musik av Wermland Operas orkester, under ledning av David Björkman, med Christer Nerfont och Ole Aleksander Bang som solister. Högtidstal och sång av jazzångerskan Isabella Lundgren. Anders Knape, kommunfullmäktiges ordförande, hälsar nya svenska medborgare välkomna till Karlstad, sång av Selmas systrar Vokalensemble och Sångföreningen Manhem.

Klockan 16–17

Konsert med Wermland Operas orkester, presentatör operachef Kjell Englund.

Klockan 17–18

Solstabälgarna bjuder på dragspelsmusik vid bryggan.

Artikeltaggar

Anders KnapeChrister NerfontIsabella LundgrenKarlstadKarlstads kommunKarlstadsbussKerstin AndebyKjell EnglundNationaldagenNöje/KulturOle Aleksander BangOSPeter WallgrenSandgrundsuddenTingvallakyrkanVokalensemblen

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.