Hoppa till huvudinnehållet

Byggstart för nya simhallen – första sprängningen gjord

Publicerad:
Marina Isaksson (S) tryckte på knappen för den första sprängningen. Till höger Christer Olsson (M).
Marina Isaksson (S) tryckte på knappen för den första sprängningen. Till höger Christer Olsson (M). Foto: Göran Persson

Nu har arbetet påbörjats med att bygga den nya simhallen i Filipstad. Under onsdag förmiddag hölls en kort invigningsceremoni – då gjordes även den första sprängningen.

Det har varit ett omfattande arbete med att riva den gamla simhallen. Men nu har alltså arbetet påbörjats med den nya simhallen. Under den här veckan och kommande månad kommer det bland annat att göras sprängningsarbeten.

Under invigningsceremonin fanns representanter från Filipstads kommun och NCC på plats.

Kommunalrådet Åsa Hååkman Eriksson (S) höll ett kort anförande. Från vänster Marina Isaksson (S), Christer Olsson (M) och Emilia Carlman, produktionschef NCC.
Kommunalrådet Åsa Hååkman Eriksson (S) höll ett kort anförande. Från vänster Marina Isaksson (S), Christer Olsson (M) och Emilia Carlman, produktionschef NCC. Foto: Göran Persson

Kommunalrådet Åsa Hååkman Eriksson (S) framhöll att den nya simhallen är viktig för att nå målet om en bra folkhälsa i kommunen.

– Det blir en 25 meters bassäng med sex banor. Det blir även en multibassäng där man kan sänka golvet. Regionen har visat intresse för att hyra den, berättade Åsa Hååkman Eriksson som var glad över att bygget nu är igång.

Måste spränga

Den gamla bassängen är nu borta. Men en hel del berg och sten måste sprängas bort för att kunna gjuta plattan till den nya simhallen.

Därför fick Marina Isaksson (S), förste vice ordförande i teknikutskottet, trycka på knappen för den första sprängningen i området. Christer Olsson (M), från teknikutskottet, var också på plats för att hjälpa till.

Politikerna fick en rundtur på byggarbetsplatsen.
Politikerna fick en rundtur på byggarbetsplatsen. Foto: Göran Persson

Sara Virkki Björnberg, informatör på Filipstads kommun, framhåller att det bara är simhallsdelen som byggs om. Skylten med Spångbergshallen kommer att sättas upp när den nya simhallen står klar.

– Det blir möbler längs med kanten på simbassängen så att man kan sitta där. Dessutom blir det en cafeteria utanför, berättade Sara Virkki Björnberg.

Blir dyrare

Priserna på byggmaterial har ökat på sista tiden på grund av omvärldsläget. Detta kommer att göra att simhallen blir dyrare att bygga än beräknat. Men ingen vet idag hur mycket dyrare projektet kommer att bli.

Den gamla simhallen är ett minne blott och nu ska det byggas nytt.
Den gamla simhallen är ett minne blott och nu ska det byggas nytt. Foto: Göran Persson

Artikeltaggar

Åsa Hååkman ErikssonFilipstadFilipstads kommunNyheterSpångbergshallen

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.