Hoppa till huvudinnehållet

Willys fortsatt intresserade av att etablera sig i Arvika

Publicerad:
Lågpriskedjan Willys överväger en etablering i Gateområdet i Arvika mitt emot Gateskolan och norr om Styckåsen, det vill säga i området där bland annat Keltox och Kjells Glasmästeri finns. Detta bekräftas av fastighetsägare och ombud för Willys. Tidigare har Willys fått nej för en etablering i Myråsen i Arvika.
Lågpriskedjan Willys överväger en etablering i Gateområdet i Arvika mitt emot Gateskolan och norr om Styckåsen, det vill säga i området där bland annat Keltox och Kjells Glasmästeri finns. Detta bekräftas av fastighetsägare och ombud för Willys. Tidigare har Willys fått nej för en etablering i Myråsen i Arvika. Foto: Hans-Åke Henriksson

Det finns ett intresse från lågpriskedjan Willys att etablera sig i Gateområdet i trakterna där firmor som Keltox, Kjells Glasmästeri och Arvika Plåt och Lack återfinns.

Tommy Kristoffersson, ägare av fastigheten där Kjells Glasmästeri finns, bekräftar att ett ombud hört sig för angående ett eventuellt förvärv av nämnda fastighet.

– Det har varit en förfrågan, ja, säger Kristoffersson.

Hur konkreta planerna är från Willys sida vill dock inte Kristoffersson uttala sig om, de har dock visat ett intresse, säger han. Om det blir en etablering rivs Kristofferssons fastighet.

– Jag vet inte exakt hur det ligger till, de har i alla fall delgett ett intresse för en etablering.

Är du intresserad av att sälja?

– Allt jag äger är till salu om det är rätt pengar, det vill säga om priset är det rätta.

”Vi för diskussioner”

Enligt vad Arvika Nyheter erfar har Willys ombud även fört diskussioner med ägarna av fastigheterna där Keltox och Arvika Plåt och Lack inryms.

”Är intressant”

Willys har tidigare försökt etablera sig i Arvika, då på Myråsen söder om Mekonomen men fick efter omfattande protester från närboende nej.

Willys etableringsansvarig, Thomas Hansen, bekräftar att det finns ett fortsatt intresse för Arvika och för nämnda område som ligger norr om Styckåsen mitt emot Gateskolan.

– Arvika är intressant ur flera perspektiv och det här är ett av områdena vi är intresserade av. Jag återkommer gärna längre fram med information när jag vet mer, jag hoppas innan semestern, säger Hansen.

Ny detaljplan krävs

Arvika kommuns samhällsbyggnadschef, Ida Svensson, säger att man fortlöpande har kontakt med Willys ombud. Hon säger också att det krävs en ändring av det aktuella områdets detaljplan för att handel ska bli tillåten. Willys intresse i sak för området vill hon dock inte kommentera.

Artikeltaggar

HandelIda SvenssonThomas HansenTommy KristofferssonWillys

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.