Hoppa till huvudinnehållet

Vd åtalas för färd på E18 – körde i 142 km/h

Publicerad:
Mannen åtalas vid Värmlands tingsrätt.
Mannen åtalas vid Värmlands tingsrätt. Foto: Tommy Andersson

En vd på ett företag med säte i Örebro åtalas för att ha kört 142 km/h på E18 vid Väse.

För mannen, som nekar till brott, är det hans fjärde hastighetsöverträdelse.

Det var den 25 maj när en polispatrull körde på E18 som de lade märke till en bil framför dem, som körde i högre hastighet än tillåtet.

Patrullen, som låg precis bakom bilen, genomförde en hastighetsmätning som visade att mannen färdades i en hastighet av 142 km/h, på en väg där tillåten hastighet var 100km/h.

Patrullen fick mannen att stanna till i en parkeringsficka där han delgavs misstanke om brott. Mannen nekade då till att ha kört så fort som polisen uppmätt och uppgav att han maximalt varit uppe i 130km/h. Mannen hävdade att mätningen antingen vara felaktigt genomförd eller att det var fel på utrustningen.

Efter färden har mannen fått körkortet omhändertaget samt att bilen belagts med användningsförbud.

Fjärde hastighetsöverträdelsen

Mannen, som är vd på ett företag med säte i Örebro, åtalas vid Värmlands tingsrätt för färden på E18, då han enligt stämningsansökan begått gärningen med uppsåt eller av oaktsamhet.

Gärningen bevisas genom förhör med polisen på plats, om hans iakttagelser vid tillfället.

I mannens belastningsregister framkommer det att detta inte är hans första hastighetsöverträdelse, utan hans fjärde. Han ska även ha fått ett strafföreläggande för rattfylleri tidigare i år.

Artikeltaggar

Brott & blåljusFortkörningVäse

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.