Hoppa till huvudinnehållet

Tjuvar stjäl gåvor som ställs utanför Röda korsets dörr

Publicerad:
”Kan ni inte försöka åka dit när det är öppet? Ni gör ingen välgärning, ni göder kriminella tjuvars verksamhet”, skriver insändarskribenten.
”Kan ni inte försöka åka dit när det är öppet? Ni gör ingen välgärning, ni göder kriminella tjuvars verksamhet”, skriver insändarskribenten. Foto: Lena Richardson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Ni som tror att ni "skänker" gåvor till Röda Korset i Ahlmarkshuset på Drottninggatan i Karlstad, tror alldeles fel. Ni lämnar påsar och kartonger med kläder och diverse porslin efter stängningsdags utanför dörren en lördag - vips på söndag morgon så är det mesta borta.

Det gäller även vardagar. Detta har pågått i 8-10 år och ni fortsätter ändå. Tjuvar kommer i bilar och på cyklar och tömmer det ni har skänkt, till vad ni tror, välgörenhet. Det är bara en bråkdel av vad ni lämnar som kommer till Röda Korset. Kan ni inte försöka åka dit när det är öppet? Ni gör ingen välgärning, ni göder kriminella tjuvars verksamhet.

Oslo

Artikeltaggar

InsändareKarlstadRöda korsetVälgörenhet