Hoppa till huvudinnehållet

Stort intresse för planerade bostadsrätterna i Hagfors

Publicerad:
Arkivnild. Tom Sakofall, vd Sakofall fastigheter, kommunalrådet Jens Fischer (OR), Max Carlsson, mäklare Fastighetsbyrån, Hans Mellquist, mäklare Fastighetsbyrån, Rebecca Mellquist, mäklare Fastighetsbyrån och Julie Henriksson, mäklare Fastighetsbyrån
Arkivnild. Tom Sakofall, vd Sakofall fastigheter, kommunalrådet Jens Fischer (OR), Max Carlsson, mäklare Fastighetsbyrån, Hans Mellquist, mäklare Fastighetsbyrån, Rebecca Mellquist, mäklare Fastighetsbyrån och Julie Henriksson, mäklare Fastighetsbyrån Foto: Pia Holmström

Försäljningsstart för bostadsrätterna som Sakofall fastigheter AB från Ludvika ska bygga i Hagfors är om en månad. Men på Fastighetsbyrån i Hagfors som ska ansvara för försäljningen märker man redan ett stort intresse.

Det var för en dryg månad sedan som NWT kunde rapportera att Sakofall fastigheter kommer att bygga åtta parhus i området Sättra med totalt 16 lägenheter. I den första etappen kommer fem parhus att byggas med totalt 10 lägenheter. De kommer att stå klara sommaren 2024. Bostadsrättsföreningen kommer att heta Portvakten efter namnet på kvarteret.

Byggstarten är om ett år och försäljningsstart för treorna på 74 kvadratmeter är om cirka en månad. Men redan har många presumtiva bostadsrättsköpare hört av sig till Fastighetsbyrån Hagfors

– Det har varit väldigt positiv respons. Det är ju lite speciellt för man visste ju först inte hur det här skulle tas emot eftersom det inte finns något liknande, men det är ett stort intresse, säger mäklaren Max Carlsson, Fastighetsbyrån Hagfors.

Priset för en bostadsrätt kommer att ligga på 1, 650 miljoner.

Max Carlsson berättar att de flesta intressenter kommer från Hagfors kommun.

– Det är både äldre och yngre som är intresserade. En del är personer som bor i villa, men som vill bo lite mindre, men som inte vill sätta sig i en lägenhet. Då är ju det här ett perfekt mellansteg med ett plan och lättskött.

Artikeltaggar

Bostad och byggenBostadsrätterFastighetsbyrån ABHagfors kommun

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.