Hoppa till huvudinnehållet

Bubbel från Byrån: Karl XII:s springnota biter oss där bak

Publicerad:
Vad gäller Schori söker denne enligt obekräftade uppgifter jobb som kombinerad chefsnostalgiker och kommunikationschef på Warszawa-pakten, skriver Byrån.
Vad gäller Schori söker denne enligt obekräftade uppgifter jobb som kombinerad chefsnostalgiker och kommunikationschef på Warszawa-pakten, skriver Byrån. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Detta är en ledarartikel som uttrycker Nya Wermlands-Tidningens politiska linje. NWTs politiska etikett är konservativ.

Byrån undrar om det inte hade varit lättare att stänga av Morgan Johansson och Annika Strandhäll från sina konton.

Turkiet är motvilligt till att släppa in Sverige och Finland i Nato. Byrån misstänker att det är Karl XII:s (Järnhuvudets) legendariska springnota från tiden i Bender som nu biter oss där bak.

Turkiet kräver att Sverige arbetar hårdare mot terrororganisationer. Byråns blygsamma förslag är att Säkerhetspolisen utvisar alla medlemmar ur organisationen Grå vargarna. Att det skulle medföra ett medlemstapp för Miljöpartiet får väl ses som bonus.

Minskad hätskhet

Socialdemokraterna har meddelat att partiet lämnar sociala mediet Twitter. Orsaken ska ha varit den hätska tonen. Byrån undrar om det inte hade varit lättare att stänga av Morgan Johansson och Annika Strandhäll från sina konton – då hade hätskheten minskat markant.

Reträttpost

Uppenbarligen är det inte bara i Natofrågan som Liberalerna legat på framkant. Aftonbladets senaste avslöjande är att Liberalernas ledare Johan Pehrson har ekonomiska intressen i säkerhetsföretag. Detta är skumt menar Aftonbladet och hänvisar till ett liberalt förslag från 2017 om att öka antalet ordningsvakter i landet. Pehrson hade då en paus i politiken.

Byrån tycker därför det var imponerande förutseende av dåvarande partiledaren Jan Björklund att ordna en ekonomisk reträttpost för sin efterträdares efterträdare.

Chefsnostalgiker

Stefan Löfven blir ny ordförande för Olof Palmes minnesfond där han efterträder Pierre Schori. ”Än idag är arvet efter Olof högst levande”, kommenterar Löfven.

Byrån antar att Löfven menar detta som en utmaning med tanke på han dagen innan kovände i Natofrågan. Vad gäller Schori söker denne enligt obekräftade uppgifter jobb som kombinerad chefsnostalgiker och kommunikationschef på Warszawa-pakten.

Skadat skratt

Styrelsen för psykologiskt försvar varnar på sin hemsida för ”skratt som kan skada”. Myndigheten skriver att ”humor och satir kan användas... för att kritisera personer eller åsikter”.

Som sanna patrioter lovar byrån att upphöra med lustifikationer. Nästa bubbel (om byrån får fortsätta att existera under den nya myndigheten) kommer att utgöras av generaldirektör Henrik Landerholms samlade tal.

Svenska Nyhetsbyrån

Artikeltaggar

Annika StrandhällBubbel från ByrånFinlandHenrik LanderholmJan BjörklundJohan PehrsonKarl XIILiberalernaMiljöpartietMorgan JohanssonNatoOlof PalmePierre Schori SäkerhetspolisenSigneratSocialdemokraternaStefan LöfvenStyrelsen för psykologiskt försvarSverigeTurkietTwitterWarszawapakten