Hoppa till huvudinnehållet

Värmlänningen om beslutet och nya OS-satsningen: ”Alla har glöden”

Publicerad:
Lag Edin med Oskar Eriksson, Niklas Edin, Rasmus Wranåå och Christoffer Sundgren (ej på bild) gör en satsning över OS 2026.
Lag Edin med Oskar Eriksson, Niklas Edin, Rasmus Wranåå och Christoffer Sundgren (ej på bild) gör en satsning över OS 2026. Foto: Maxim Thore/BILDBYRÅN

Klubbat och klart.

Lag Edin gör en satsning över OS 2026 i Italien.

– Vi vill bli ännu bättre och visa att vi är världens bästa lag i princip hela tiden, säger Oskar Eriksson.

Lag Edin fortsätter – satsar mot OS 2026

Fyra raka VM-guld och OS-guld 2022, det är några av lag Edins vinster de senaste åren. Nu är det spikat att laget fortsätter med en satsning över OS 2026 i Italien, det meddelade världens bästa curlinglag i ett pressmeddelande under måndagen.

Lag Edins fyra medlemmar har varit samma sedan sommaren 2016 i form av Niklas Edin, Oskar Eriksson, Christoffer Sundgren och Rasmus Wranå.

Och nu väntar alltså ytterligare en stor satsning för kvartetten.

– Känslan efter OS i Peking i februari har väl ändå varit att vi troligtvis kommer fortsätta. Vi sa väl till varandra att det är dumt att ta något beslut direkt efter OS, utan det är bättre att smälta och avsluta säsongen och ta diskussionen på hemmaplan efter alla tävlingar, säger lag Edins värmlänning Oskar Eriksson och fortsätter:

– Vi satte oss ner i slutet på förra veckan och alla är fortfarande sugna på att köra på, då är det lika bra att sätta upp målet att gå mot OS 2026.

Det var inget svårt beslut om man kan säga så?

– Nej, alla är så pass inne i curlingen och det är inget annat viktigt i livet just nu på det sättet som drar oss från curlingen. Känslan är att alla har glöden att vilja vinna mer. Och vi har kul när vi är ute och spelar, så det känns lika bra att försöka vinna någon titel till medan vi går bra.

Du kanske redan har svarat på det, men vad motiverar er när ni redan har vunnit allt man kan vinna?

– Mer eller mindre kanske vi har gjort det. Men det går att fortsätta att vara mer konsekvent och vinna ännu fler tävlingar under säsongen.

– Vi har alltid varit ett bra mästerskapslag och gått långt på EM, VM och OS. Så nu är det väl också att vi lite oftare vill plocka fram den där mästerskapsnivån på övriga tävlingar. Mästerskap är ofta lite längre tävlingar dock, och ju längre tävlingen är desto bättre känner vi att vi blir under tiden. Men vi vill plocka fram den där nivån lite snabbare, kanske två till tre dagar tidigare för att kunna vinna Grand slam-tävlingarna lite oftare än vad vi har gjort, till exempel.

– Det är något som motiverar oss lite extra. Vi vill bli ännu bättre och visa att vi är världens bästa lag i princip hela tiden.

Skipper Niklas Edin och Oskar Eriksson under OS-finalen i Peking 2022.
Skipper Niklas Edin och Oskar Eriksson under OS-finalen i Peking 2022. Foto: Christine Olsson/TT

Artikeltaggar

CurlingLag EdinNiklas EdinOSOskar Eriksson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.