Valsarna guldlagledare inför seriestarten: ”Vi ska till final”

Publicerad:
Ronny Aronsson är tillbaka som lagledare för Valsarna. Foto: Sanna Emanuelsson

En bekant figur är tillbaka i Valsarna.

Det handlar om SM-guldlagledaren Ronny Aronsson.

– Vi ska till final, säger han bestämt.

Palovaaras vara eller icke vara: ”Kör jag på tisdag så kör jag på onsdag också”

Det var ett tag sedan Ronny Aronsson hade huvudansvaret för ortens stolthet.

– 98 och 99 var jag med när de tog SM-guld. Jag var hjälplagledare ett par år efter det också. Senast var väl i början på 2000. Det är ett tag sen. Jag är lite ringrostig, innan man kommer in i det och vet hur man ska göra allt.

Men han har fortsatt att ha kontakt med speedwayen.

– Ja, gud ja, den släpper inte jag. Jag har varit tävlingsledare här och funktionär och allting. Men det är det här med laglederiet, det är många regler att hålla reda på, men vi är ju två stycken. Torbjörn (förre ordföranden med Wikström i efternamn) är med också så det ska väl gå.

Ronny Aronsson blir folkpensionär i augusti, men lämnar yrkeslivet om bara några dagar.

– Jag har semester och inarbetad tid.

Så du kan göra det här på heltid?

– Ja, nästan, säger han och skrattar.

På onsdag kväll smäller hemma på Tallhult mot Örnarna från Mariestad.

Vad tror du om första matchen?

– Örnarna är nya i allsvenskan i år så jag vet inte riktigt hur de kommer gå. Antar att de har några gästförare från elitserien. Men alla lag är ju svåra. Vi får göra vårat.

Ronny Aronsson senast det begav sig, här med Mikael Max.
Ronny Aronsson senast det begav sig, här med Mikael Max. Foto: Olle Persson

Det finns ett stort orosmoln. Victor Palovaaras skada. Toppföraren föll och skadade axeln i en elitseriematch med Rospiggarna för två veckor sedan och bestämmer definitivt på tisdagen om han kan köra.

– Vi hoppas ju in i det längsta. Det betyder mycket om han kan vara med.

Hur gör ni om han inte kan köra?

– Det får vi se, vi har att ta in.

Är alla andra tillgängliga?

– Nej, Kenneth Hansen är väl inte med i första matchen i alla fall. Det kolliderar med Danmark, det är som vi här att de måste köra våra matcher först innan de åker på något annat ställe. Lasse Fredriksen borta också, han har också någon match. Sen får vi hoppas att vi har det starkaste laget resten av säsongen.

I fjol vann Valsarna allsvenskans grundserie och tog sig ända till kvalsemifinal till elitserien, men föll mot Griparna.

Ni borde väl vara ett topplag i år också?

– Ja, det får andra avgöra. Jag ska väl inte gå ut och skryta. Men vi ska till final, sen får vi se vilka vi får möta där, säger Ronny Aronsson.

Mötet med Örnarna är egentligen andra omgången. Den första, borta mot Indianerna, är utlokaliserad till Kalvholmen i Karlstad den 26 juli eftersom Indianerna har ett samarbete med Karlstadsklubben.

Förarna

Truppen 2022: Tomas H Jonasson (snitt 2,240), Victor Palovaara (2,328), Jesse Mustonen (1,636), Kenneth Hansen (1,750), Rasmus Broberg, Lars Skupien, Glenn Moi (1,154), Lasse Madland Fredriksen (1,100), Adrian Bergqvist (0,667), Jeremia Thelaus (0,500), Theo Johansson (0,500), Timi Salonen (0,500).

Artikeltaggar

Allsvenskan i speedwayRonny AronssonSpeedwayValsarnaVictor Palovaara

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare