Hoppa till huvudinnehållet

Palovaaras vara eller icke vara: ”Kör jag på tisdag så kör jag på onsdag också”

Publicerad:
Axelskadade Victor Palovaara är ett frågetecken inför Valsarnas premiär hemma mot Örnarna på onsdag. Här är han med lagkamraten Tomas H Jonasson.
Axelskadade Victor Palovaara är ett frågetecken inför Valsarnas premiär hemma mot Örnarna på onsdag. Här är han med lagkamraten Tomas H Jonasson. Foto: Olle Persson

– Det kunde ha varit bättre, säger nyckelföraren Victor Palovaara om sin axelskada inför Valsarnas allsvenska premiär mot Örnarna på onsdagskvällen.

Snart ska han bestämma om han kan köra eller inte.

Valsarna guldlagledare inför seriestarten: ”Vi ska till final”

Victor Palovaara åkte omkull i en elitseriematch med Rospiggarna mot Piraterna i Motala för två veckor sedan, skadade nyckelbensfästet och fick åka ambulans till sjukhuset.

Hur känns det nu?

– Jag har problem, vet inte om det är uttöjt eller av i AC-leden i axeln. Först sa de på sjukhuset att något var ur led som de skulle dra rätt, men nästa läkare sa att det är bara du åker hem. Det är röntgat, men eftersom det var i Motala skickades bilderna till Karlstad och det har varit lite krångel innan det kom till rätt person, berättar Palovaara.

28-åringen från Hammarö började ganska omgående med rehabiliteringen.

– Nu går jag bara på hur det känns och hur mycket styrka och rörlighet jag har i axeln. Hoppet har jag om att köra i alla fall så får vi se hur kroppen känns. Jag har börjat säsongen bra och vill inte skynda på för mycket om det gör det sämre så jag blir borta längre sen.

Palovaara missade matchen i torsdags med Rospiggarna, men den blev den inställd efter några heat och ska köras om.

Han hoppas kunna vara tillbaka på tisdagen borta mot Masarna.

– Kör jag på tisdag så kör jag på onsdag också. Jag provar nog första gången på tisdagen och går det inte missar jag väl onsdagen också. Det är ingen idé om jag inte kan göra mig själv rättvisa.

Speedwayförare ju kända för att vara tåliga?

– Ja, man är van att bita ihop, men det är inte smärtan som är det svåra utan styrkan. Axlarna är viktiga för att hålla i cykeln så jag får vara ärlig mot mig själv och inte bara köra på skallen utan känna efter i kroppen.

Han förklarar vad som kan hända:

– När jag går ner på cykeln kommer jag inte upp igen i och med att jag inte kan röra axeln tillräckligt fort. Drar det iväg med mig och jag inte orkar hålla i kan det bli ännu värre och jag kan skada något annat också eller någon annan.

Vad tror du om årets lag?

– Vi hade bra lag i fjol och har i stort sett samma i år så jag tror vi kommer vara med och fightas i toppen. Målet är väl att vinna serien, ta oss till final och sen vinna.

Viktor Palovaara är en viktig kugge i Valsarnas lagmaskineri.
Viktor Palovaara är en viktig kugge i Valsarnas lagmaskineri. Foto: Olle Persson

2021 vann Valsarna grundserien och kvalade till elitserien. Det blev dock stopp i semifinalen mot Griparna.

– Vi hade vi lite oflyt i semifinalen och var inte riktigt på tårna. Får vi bara ihop laget och har bra sammanhållning som i fjol kommer vi gå riktigt långt.

Går ni upp kan det bli dilemma för dig till 2023?

– Ja, det blir det ju. Då får vi se hur allt ligger till. Vi får köra den här säsongen först och ta det sen.

Palovaara är väldigt sugen på att köra hemma på Tallhult redan på onsdagen.

– Det är ett klassiskt möte så det ska bli riktigt kul. De har också ett bra lag, men vi har ju hemmaplan och ska vara lite starkare än dem. Jag hoppas vi kan visa det och gå segrande ur den matchen. Jag får se om jag är fit for fight för att köra, annars får jag nog vila en vecka till, säger Victor Palovaara.

Artikeltaggar

SpeedwayValsarnaVictor Palovaara

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.