Hoppa till huvudinnehållet

Victorias insamling för en akutmottagning för smådjur: "Det är frustrerande”

Publicerad:
Smådjursveterinären Victoria Hötzer vill öppna en akutmottagning för smådjur i Värmland på helger och helgdagar. Därför har hon startat en Crowdfunding. Foto: Privat.

Smådjursveterinären Victoria Hötzer har startat en insamling. Hon vill öppna en akutmottagning för smådjur i Värmland på helger och helgdagar.

– Det är frustrerande för mig att behöva säga nej när folk dyker upp hemma hos mig. Jag vet att behovet finns och jag vill täcka upp det behovet.

Victoria Hötzer är smådjursveterinär och driver Byveterinär i Storfors, inriktad på beteenderådgivning.

Sedan förra sommaren har Victoria märkt att öppettiderna hos veterinärerna i Värmland har försämrats.

– De närmaste klinikerna som har öppet på helgen är i Mjönäs eller Strömsholm. Det är inte optimalt att en hund med ett ormbett ska behöva åka två till tre timmar i bil till närmsta mottagning.

Läs om katten Elvis som fick vänta 6,5 timme innan han fick hjälp.

Påkörda katten Elvis är hemma igen: ”Otroligt tacksamma”

Därför vill Victoria starta en akutmottagning som har öppet på helgerna och röda dagar.

– Jag har funderat i flera år på att öppna en klinik, men har inte pengarna.

Victoria bor i Storfors och när en passande fastighet dök upp till försäljning bestämde hon sig för att starta en crowdfunding. Crowdfunding är alltså en investeringsform där en stor grupp individer med små summor hjälper till att finansiera en verksamhet, istället för att ett fåtal investerare bidrar med större summor.

”Det är frustrerande för mig att behöva säga nej när folk dyker upp hemma hos mig. Jag vet att behovet finns och jag vill täcka upp det behovet.”, säger Victoria. Foto: Privat.
”Det är frustrerande för mig att behöva säga nej när folk dyker upp hemma hos mig. Jag vet att behovet finns och jag vill täcka upp det behovet.”, säger Victoria. Foto: Privat.

Målet för insamlingen är 4,3 miljoner kronor. Om alla hundägare i Värmland och Örebro skulle bidra med 64 kronor skulle målet uppnås.

– Det finns 35 470 registrerade hundar i Värmland, och 32 128 registrerade hundar i Örebro. Om varje hundägare skulle kunna bidra med enbart 64 kronor, så nås beloppet på 4,3 miljoner direkt. Tyvärr har jag inte kunnat räkna med kattägare eftersom det inte finns ett registreringskrav för katter än.

Pengarna kommer att användas för att renovera fastigheten och köpa in basutrustning med blodprovsanalyser, röntgen och ultraljud.

– Tanken är att mottagningen kommer vara öppen fredag lunch till måndag lunch. Mottagningen har först och främst syftet att kunna ta emot akutskadade hundar och katter.

Om varje hundägare skulle kunna bidra med enbart 64 kronor, så nås beloppet på 4,3 miljoner direkt.
Victoria Hötzer

Skulle Victoria få in mer pengar skulle hon vilja bygga till ett vilrum, där till exempel folk som kört långt eller djur som behöver ligga en längre stund med dropp kan vistas.

– Tänk dig ett djur som ska få dropp. Istället för att djuret ska sitta i bur och vara orolig, kan djuret få dropp i ett separat rum tillsammans med sin ägare.

Skulle det vara så att Victoria inte får ihop till en ordentlig summa innan 22 september, kommer de som har skänkt pengar få tillbaka det de skänkt.

Här kan du skänka pengar:

På hemsidan gofundme hittar du Victoria Hötzers insamling Akutmottagning Smådjur - Small animal emergency.

Artikeltaggar

Djur och naturHundKattStorfors kommunVärmlands länVeterinär

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.