Hoppa till huvudinnehållet

Ny kross av Crusaders: ”När vi spelar bra så är vi väldigt bra”

Publicerad:
Den 22 maj tog Crusaders en jätteseger hemma mot Vålerenga (bilden) och i dag kom en ny storvinst borta mot Limhamn. Crusaders-spelare från vänster: Hedvig Palocci, Matilda Svensson Duric, Heidi Svensson Duric och i bakgrunden Julia Werselius (ej med mot Limhamn).
Den 22 maj tog Crusaders en jätteseger hemma mot Vålerenga (bilden) och i dag kom en ny storvinst borta mot Limhamn. Crusaders-spelare från vänster: Hedvig Palocci, Matilda Svensson Duric, Heidi Svensson Duric och i bakgrunden Julia Werselius (ej med mot Limhamn). Foto: HP Skoglund

Carlstad Crusaders bortabesegrade Limhamn Griffins med 56–0.

– Vi spelade bra fotboll och gjorde en riktigt bra match nästan helt utan misstag, säger Crusaders spelande sportchef Nathalie Bengtsson.

Carlstad Crusaders stod inför helgen på två raka segrar i division 1 dam och den 22 maj blev det 92–0 mot Vålerenga Trolls hemma på Tingvalla IP. I dag spelade Crusaders borta mot Limhamn Griffins och då kom nästa storseger, slutresultatet skrevs till 56–0.

– Det kändes bra. Vi åkte hit med förväntningar om att prestera på den nivån, och jag tycker att vi klev ut och gjorde det. När vi spelar bra så är vi väldigt bra, säger Crusaders spelande sportchef Nathalie Bengtsson och fortsätter summera den starka insatsen:

– Vi spelade bra fotboll och gjorde en riktigt bra match nästan helt utan misstag. Vi hade väldigt få flaggor, inga mentala misstag och alla gjorde sitt jobb. Vi spelade riktigt bra som enhet och det var väldigt roligt.

Bengtsson hjälpte laget både som wide receiver och i försvaret, och i halvtid var det 36–0 för Crusaders.

– Matchen blev relativt kort eftersom det blev rullande klocka.

Nathalie Bengtsson är spelande sportchef i Crusaders.
Nathalie Bengtsson är spelande sportchef i Crusaders. Foto: Tommy Andersson

Hedström MVP

Nathalie Bengtsson lyfter fram ett par lagkamrater lite extra i dagens match.

– Anna Hedström (runningback) visade vilken extremt hög nivå hon håller. Hon blev även utnämnd till matchens MVP. Heed var borta i senaste matchen mot Vålerenga men var tillbaka i dag. Hon ger oss mycket trygghet.

– En extra eloge även till Cornelia Pripfl (quarterback) som i dag var spelande offensive coach.

För Crusaders väntar närmast ett dubbelmöte med Stockholm Mean Machines och det första spelas den 5 juni på Tingvalla IP.

– Nu ska vi finslipa inför Stockholm och vi förväntar oss en annan typ av matchbild. Det gäller att ställa om och lägga upp en matchplan för det, säger Nathalie Bengtsson.

Artikeltaggar

Amerikansk fotbollAnna HedströmCarlstad Crusaders damCornelia PripflDivision 1 damNathalie Bengtsson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.