Hoppa till huvudinnehållet

I NATT: Försök till inbrott, misshandel och skadegörelse

Publicerad:
Hänt i natt

Händelserna natten mot lördag höll den Värmländska polisen sysselsatt.

– Vi har under natten haft ett jämnt inflöde av fylla, omhändertaganden och en del andra saker, säger Gabriel Henning, presstalesperson vid polisregion Bergslagen.

Strax efter klockan tio på fredagskvällen kontrolleras en man och en kvinna i Tingvallastaden i Karlstad. Mannen och kvinnan som båda är i 25-årsåldern misstänks för ringa narkotikabrott.

En dryg timme senare får polisen syn på en kvinna som kör alldeles för fort på E18.

– Vi stoppar en kvinna i 25-årsåldern vid Skattkärrsmotet. På E18 vid den här platsen är det hastighetsgräns på 110km/h och hon körde i minst 140km/h och blev därför av med körkortet, säger Gabriel Henning.

Oroliga grannar

På Hammarö strax efter midnatt blir det högljutt i en bostad och oroliga grannar larmar polisen.

– Det var lugnt när polisen kommer till platsen. En man i 50-årsåldern grips misstänkt för att ha misshandlat en kvinna som han har en relation med. Det framkommer tyvärr inte vad han utsatt kvinnan för. Men om det fanns ett behov skulle hon uppsöka sjukvård. Vi får nu se om mannen blir anhållen eller inte.

Skadegörelse

I Arvika vaknar en man strax innan klockan 03.00 av att han känner en röklukt.

– När han kommer ut upptäcker han att någon har tänt eld på en på en presenning på en tomt. Enligt mannen så brann det inte särskilt mycket utan rök mest så han släckte själv, säger Gabriel Henning

Polisen upprättade en anmälan om skadegörelse genom brand, men har ingen misstänkt för brottet.

Avbröt inbrottsförsök

En och en halv timme senare, strax innan 04.30 får en väktare syn på en misstänkt aktivitet i området Gate i Arvika och ringer polisen.

– Han ser att någon försöker ta sig in i en lokal på området via dörren till ett garage. Men inbrottsförsöket avbryts och väktaren ser sedan en person springa från platsen. Vi åker dit och upprättar en anmälan om försök till stöld genom inbrott.

Ingen är i nuläget misstänkt för inbrottsförsöket.

Artikeltaggar

ArvikaBrott & blåljusFörsök till stöldFortkörningGabriel HenningGateHammaröMisshandelNarkotikabrottSkadegörelse genom brandTingvallastaden

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.