Hoppa till huvudinnehållet

BILDEXTRA: Ölmässan - en skummande succé

Publicerad:
Sara Thörn är på helgbesök i Karlstad och har passat på att få med sig pappa Jonas på ölmässan. ”Ölen jag dricker heter Flipper och är lite som en smoothie med alkohol” säger Sara Thörn.
Sara Thörn är på helgbesök i Karlstad och har passat på att få med sig pappa Jonas på ölmässan. ”Ölen jag dricker heter Flipper och är lite som en smoothie med alkohol” säger Sara Thörn. Foto: Helena Karlsson

Under lördagen förvandlades Nöjesfabriken till ett riktigt mecka för den ölintresserade när Carlstad beer & music festival gick av stapeln.

Över 40 olika bryggerier, både svenska och utländska, visade upp sina mest spektakulära ölsorter och det var ingen risk att den törstige skulle gå besviken därifrån.

NWT var där i vimlet och stämde av om det blivit några smakupplevelser att tala om för besökarna.

Lars och Luiza Campos Holmer, från Hammarö, är småbarnsföräldrar och besöket på mässan var första gången de kommit ut på något tillsammans sedan deras ettåriga dotter föddes. Här med var sin Piteåbryggda IPA från bryggeriet This is how.
Lars och Luiza Campos Holmer, från Hammarö, är småbarnsföräldrar och besöket på mässan var första gången de kommit ut på något tillsammans sedan deras ettåriga dotter föddes. Här med var sin Piteåbryggda IPA från bryggeriet This is how. Foto: Helena Karlsson
Helgkollen: Premiär för öl- och musikfestivalen – 40 bryggerier ställer ut
”Det är kul att testa nya ölsorter, räknas man som ölintresserad då? skojar Emma Brundell (längst till vänster). Albin Petterson (näst längst till höger) har provat på att brygga öl själv hemma och testar här en Dubbel IPA. På respektive sidor om honom står Kim Olsson (till vänster) och Nour Pettersson.
”Det är kul att testa nya ölsorter, räknas man som ölintresserad då? skojar Emma Brundell (längst till vänster). Albin Petterson (näst längst till höger) har provat på att brygga öl själv hemma och testar här en Dubbel IPA. På respektive sidor om honom står Kim Olsson (till vänster) och Nour Pettersson. Foto: Helena Karlsson
Elin Mattsson (till vänster) och Lisa Gustavsson är på ölmässa för första gången. ”Vi och 98 procent män” som Elin uttrycker det innan hon ändrar sig lite, det syns ju några kvinnor här också. ”Det är jättetrevligt, bra stämning” tycker Lisa Gustavsson.
Elin Mattsson (till vänster) och Lisa Gustavsson är på ölmässa för första gången. ”Vi och 98 procent män” som Elin uttrycker det innan hon ändrar sig lite, det syns ju några kvinnor här också. ”Det är jättetrevligt, bra stämning” tycker Lisa Gustavsson. Foto: Helena Karlsson
Tre män på grönbete. Emil Holm (till vänster), Anders Lloyd (mitt) och Viktor Hultman har alla fått biljett till festivalen i farsdagspresent och har slagit sig ner vid ett pingisbord för att avnjuta dryckerna. ”Idag fick vi fly klassfotbollen” skrattar Anders Lloyd. ”Men det blir nog en lugn kväll ändå” säger Viktor Hultman.
Tre män på grönbete. Emil Holm (till vänster), Anders Lloyd (mitt) och Viktor Hultman har alla fått biljett till festivalen i farsdagspresent och har slagit sig ner vid ett pingisbord för att avnjuta dryckerna. ”Idag fick vi fly klassfotbollen” skrattar Anders Lloyd. ”Men det blir nog en lugn kväll ändå” säger Viktor Hultman. Foto: Helena Karlsson
Inför Carlstad Beer & Music: ”Man får, bör och ska testa gränserna”
Från vänster: Lena Lönnhag, Maria och Mattias Moss är alla ölintresserade. ”Jag fick biljetten i födelsedagspresent och har varit taggad på att komma hit” säger Maria Moss.
Från vänster: Lena Lönnhag, Maria och Mattias Moss är alla ölintresserade. ”Jag fick biljetten i födelsedagspresent och har varit taggad på att komma hit” säger Maria Moss. Foto: Helena Karlsson
Skål! Mats Olsson (till vänster) och Jonny Andersson (till höger) får sig en genomgång av bryggeriarbetaren Jonas Bjällfalk som representerar Wermlands Brygghus. Till festivalen har man med en så kallad majbock, en lite starkare lager-öl, och en Dubbel IPA med karakteristiskt blommiga smaker.
Skål! Mats Olsson (till vänster) och Jonny Andersson (till höger) får sig en genomgång av bryggeriarbetaren Jonas Bjällfalk som representerar Wermlands Brygghus. Till festivalen har man med en så kallad majbock, en lite starkare lager-öl, och en Dubbel IPA med karakteristiskt blommiga smaker. Foto: Helena Karlsson
Från socialarbetare till ölbryggare – Fredrik, 50, valde att skola om sig

Artikeltaggar

MänskligtNöjesfabrikenNyheterÖl

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.