Hoppa till huvudinnehållet

Två butiker i Mitticity stänger: ”Tråkigt, men vi ser en ljus framtid”

Publicerad:
Centrumledaren Ann-Sophie Redfern
Centrumledaren Ann-Sophie Redfern Foto: Peter Bäcker

Mycket händer i Mitticity- gallerian. Nya verksamheter kommer in och andra verksamheter lägger ner och flyttar ut. Nu stänger två butiker ner.

Lekextra har gått i konkurs och Ieye stänger ner sina enheter för att hitta på något annat.

– Det är alltid tråkigt när butiker stänger ner, och speciellt på grund av konkurser. Men nu har vi en ny spännande lokal att hyra ut till en ny verksamhet! säger Ann-Sophie Redferm, centrumchef på Mitticity.

Vad kommer de tomma lokalerna att fyllas med?

– Ieye stod inte i en lokal, utan på öppen yta. Men Lekextras lokal har vi inte riktigt bestämt än vad vi ska göra med. Vi skulle behöva hitta lite franchisetagare till att göra nya etableringar och vi är inte riktigt i hamn än. Det är viktigt att visa vad som finns för Karlstadborna så att de kan få chans att hänga med på tåget.

För att hitta rätt personer och verksamheter till lokalerna jobbar Mitticity med nytänk och tänker sig en slags kampanjform på plats då gallerian är en stor mötesplats i centrum med mycket besökare.

Många nyheter på gång i Mitticity: ”Väldigt glada att de valt oss”Därför kostar det att gå på toaletten i Mitticity: ”Bajs på väggarna”

– Vi för redan nu en dialog med vissa intresserade. Mitticity är en tacksam plats att synas på, och framför allt en väldigt bra plats för att göra affärer.

Ljus framtid

Trots att två butiker bommar, så öppnas det också upp nya verksamheter, vilket är tacksamt för gallerian och för Karlstad city. Redferm är inte orolig för Mitticitys framtid.

– Det är tyvärr ett naturligt flöde och det är alltid tråkigt när en butik går i konkurs. Vi tycker det är kul att företag kommer in och testar med oss. I många fall går det, och i vissa fall går det inte. Men det känns som att vi är på väg framåt. Det gäller att alltid vara på tårna. Mitticity ser en ljus framtid.

Artikeltaggar

KarlstadMitticitySamhälle

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.