Hoppa till huvudinnehållet

Markoolio på Våryran i spöregn: ”Vet ni vad Torsbykavaj är?”

Publicerad:
Reporter Morgan Bäckvall
Morgan Bäckvall
morgan.backvall@nwt.se
Markoolio inleder Våryran i Torsby med ”Ingen sommar utan reggae”. Ingen sommar utan regn heller, kan vi konstatera.
Markoolio inleder Våryran i Torsby med ”Ingen sommar utan reggae”. Ingen sommar utan regn heller, kan vi konstatera. Foto: Morgan Bäckvall

Regnet valde att formligen ösa ned när Markoolio äntrade scenen i centrala Torsby under våryran. Fansen var så unga att de nog inte kan minnas ”Millenium 2” och andra låtar när de låg på hitlistorna.

Det är våryra i Torsby och dagen bjöd på ponnyridning och diverse knallar längs gatorna. En del av knallarna valde att knalla hem på grund av det myckna regnandet.

Förväntansfulla unga fans innan Markoolio går upp på scenen.
Förväntansfulla unga fans innan Markoolio går upp på scenen. Foto: Morgan Bäckvall

Det gjorde inte fansen, som strömmade till för att se Markoolio begå Värmlandspremiär på en Sverigeturné som startade i slutet av april.

Marko Lehtosalo är Markoolio med hela svenska folket har blivit både folklig och lite kult. Han ställde upp i Melodifestivalen med ”Värsta schlagern” och han inledde Torsbyframträdandet med ”Ingen sommar utan reggae”.

Markoolio är ute på Sverigeturné och uppträder här i centrala Torsby.
Markoolio är ute på Sverigeturné och uppträder här i centrala Torsby. Foto: Morgan Bäckvall

– Vet ni vad Torsbykavaj är? frågade Markoolio och många av de yngsta besökarna hade nog inte koll på det.

– Det är en orange jacka, en fluffig ”Hally Hensen”, sa han.

Men där blev det lite felsägning i hastigheten, eftersom namnet är något annorlunda. För när NWT träffade Markoolio lite innan sa han det riktiga produktnamnet.

”Torsbykavaj” är ett uttryck som funnits i decennier lokalt i bygden.

Kulturskolan var förband till Markoolio.
Kulturskolan var förband till Markoolio. Foto: Morgan Bäckvall

Under våryran tog kommunalråden Anna-Lena Carlsson och Peter Jonsson till orda och inledde med ett litet musikquiz. Därefter blev det uppträdande av kulturskolans stråkelever.

Och under det att regnet strilade under dagen fick barnen prova på ponnyridning i Tingshusparken och ett antal lokala politiker valde att bekänna partifärg under sina partytält.

Artikeltaggar

MarkoolioNöje/KulturTorsby

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.