Butiken på landet har stängt ner: ”Hittar ingen som vill eller kan ta över”

Publicerad:
Almars gård i Karlstad

Butiken på landet, som är en märkesklädbutik på Almars gård i Karlstad har stängt ner. Nu till helgen hålls en utförsäljning av de kvarvarande lagret.

Längs Klarälvens strand ligger Almars gård med ett flertal verksamheter. Butiken på landet som var en av verksamheterna på gården lägger nu ner.

– Hon som drivit butiken kan inte göra det längre och nu hittar vi ingen som vill eller kan ta över, säger Kenneth Larsson, som äger och driver Almars gård.

Tuff konkurrens

Han berättar vidare att de försökt få tag i någon som vill ta över och driva butiken men att det är svårt.

– Vi försöker att jaga fatt någon. Vi har försökt med vänner och bekanta, men klädbranschen har tuff konkurrens nu när onlinehandeln finns och det kanske inte är lika aktuellt för dagen.

Trots svårigheterna med att hitta någon som vill ta över så är gårdsägaren hoppfull.

– Vi har många gamla kunder som tycker det är väldigt synd att butiken stänger. Vi hoppas fortfarande att vi hittar någon som vill ta över den!

Artikeltaggar

Almars gårdKarlstadNyheter

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare