Hoppa till huvudinnehållet

Studenternas mardröm på Gardermoen – tvingades vänta över två dygn

Publicerad:
Reporter Erik Dahlén
Erik Dahlén
erik.dahlen@nwt.se

Under tisdagen rapporterade NWT om Oscar Bugarski och kompisarna från Karlstad som fick sitt flyg inställt till studentresan i Ayia Napa. Gänget tvingades sova kvar vid Gardermoen, men får nu efter över två dygns väntan flyga iväg till Cypern.

Det var natten till tisdag som Oscar Bugarski och kompisarna kom fram till Gardermoen och fick beskedet från researrangören Nordic Invasion att deras Lufthansaflygning hade blivit inställd.

Efter flera timmar utan någon som helst ytterligare information fick gruppen ett hotell att övernatta på vid Gardermoen. Men som det blev ytterligare en övernattning innan det bär av söderut.

– Vi har fått en ny flygning och det är under torsdagen, säger Oscar Bugarski.

Vid 16.30 under torsdagen får studenterna äntligen dra iväg. Detta efter att ha väntat i över två dygn på att få en ny flygtid.

Får ni vara där nere i sju dagar eller blir resan kortare?

– De sa igår att de skulle försöka fixa så att vi får sju dagar också. Vi ska ringa idag igen och höra.

NWT har varit i kontakt med Nordic Invasion som inte ville svara på frågor via telefon utan bad om att få återkomma med svar i ett mejl. Några svar har dock inte kommit.

Artikeltaggar

LufthansaNordic invasionOsloResorStudenten 2022

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.