Hoppa till huvudinnehållet

Klart: Ståhl och fler stjärnor till Karlstad GP – men i nuläget ingen Duplantis

Publicerad:
OS-medaljörerna Daniel Ståhl och Simon Pettersson kommer till Karlstad GP den 3 juli.
OS-medaljörerna Daniel Ståhl och Simon Pettersson kommer till Karlstad GP den 3 juli. Foto: Christine Olsson/TT

OS-guldmedaljören i diskus Daniel Ståhl kommer till Karlstad GP och det gör också silvermedaljören Simon Pettersson.

IF Göta bjuder även på exempelvis VM-fyran i kula, Fanny Roos.

– Fanny är kanske svensk friidrotts mest underskattade just nu. Hon är en världsstjärna och jättekul att hon vill komma hit inför VM och ladda upp, säger Götas tävlingsgeneral Johan Engberg som meddelar att Armand Duplantis i nuläget tackar nej.

Så tänker Göta om Tingvallas avsked: ”En riktig folkfest”

Söndag 3 juli är det dags för Karlstad GP som arrangeras av IF Göta och årets upplaga av den internationella friidrottstävlingen är även den sista på klassiska Tingvalla IP.

I dag på en presskonferens gav Götas tävlingsgeneral Johan Engberg en lägesrapport med fokus på kastgrenar.

– Det vi vet i dag är att vi kommer inleda med Ragnar Carlsson i herrslägga. Han är Sveriges klart bästa släggkastare just nu och han har siktet inställt på både VM och EM. Ragnar ser Karlstad GP som en av hans viktigaste uppladdningstävlingar inför mästerskapen, säger Engberg och fortsätter:

– På Karlstad GP kommer vi även att få ses spjutkastaren Kim Amb. Kim är enligt uppgift i kalasform, bättre än på flera år, och då har han varit väldigt bra de senaste åren. Jag tänker att Kim även jagar banrekordet på Tingvalla som är på dryga 86 meter.

– Vi vet även att Thomas Röhler (OS-guld spjut 2016) kommer tillbaka till oss. En gammal olympisk mästare som inte är så gammal men som de senaste åren har haft väldiga bekymmer med teknik och kapacitet. Thomas har varit här en gång tidigare och vill gärna komma tillbaka nu och han har förhoppningar om VM.

Ståhl tillbaka i Karlstad

I diskus är det klart att OS-guldmedaljören Daniel Ståhl tävlar och det gör även silvermedaljören Simon Pettersson.

– OS-tvåan Simon Pettersson kommer hit och han började ju egentligen sin diskuskarriär på riktigt här i Karlstad på friidrottsgymnasiet.

– Det är även klart att den olympiske mästaren Daniel Ståhl kommer hit och vill ladda upp inför VM.

IF Götas tävlingsgeneral Johan Engberg laddar för Karlstad GP som återigen får besök av Daniel Ståhl och Simon Pettersson.
IF Götas tävlingsgeneral Johan Engberg laddar för Karlstad GP som återigen får besök av Daniel Ståhl och Simon Pettersson. Foto: Tommy Pedersen

”Kanske svensk friidrotts mest underskattade”

I damernas kula är Fanny Roos klar. Roos blev så sent som i mars fyra på inomhus-VM i Belgrad.

– Fanny har haft bra kontinuitet i Karlstad och vi hoppas att hon kan få till en fullträff nu så att vi får se en stöt på 19 meter och att hon kan jaga sitt eget banrekord här, säger Johan Engberg och fortsätter:

– Fanny är kanske svensk friidrotts mest underskattade just nu. Hon är en världsstjärna och jättekul att hon vill komma hit inför VM och ladda upp.

”Just nu är det nej från Duplantis”

Engberg meddelar även att stavhopparen Armand Duplantis inte planerar att medverka på årets Karlstad GP.

– Armand Duplantis hoppas man alltid på. Men som det är nu kommer han inte att komma till Karlstad. Vill han ändra sig och gör det är det klart att vi fixar stavhopp. Men just nu är det nej från honom, och det beror på att han efter Bauhaus-galan vill åka hem till Baton Rouge och vara på hemmaplan fram till VM.

– Armand tävlar dessutom sist på VM vilket betyder ungefär 22-23 juli och det kan förändras, och så fall är vi redo vilket jag tydligt har förmedlat till honom. Vi är redo om Armand vill ha en till tävling.

Sveriges Fanny Roos slutade fyra på VM-finalen i kula i Belgrad 2022.
Sveriges Fanny Roos slutade fyra på VM-finalen i kula i Belgrad 2022. Foto: Jessica Gow/TT

Artikeltaggar

Armand DuplantisDaniel StåhlFanny RoosFriidrottIF GötaJohan EngbergKarlstad GPSimon Pettersson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.