Hoppa till huvudinnehållet

15 konstnärer flyttar in i Mitticity ‒ konstfest i dagarna tre

Publicerad:
Olga Karlsson är en av konstnärerna som visar sin konst i en tredagarsutställning i Mitt i city-gallerian.
Olga Karlsson är en av konstnärerna som visar sin konst i en tredagarsutställning i Mitt i city-gallerian. Foto: Marina Johansson

15 konstnärer gör gemensam sak och flyttar in i Mitticity-gallerian i Karlstad.

– Vi har målat var och en för sig och i olika grupper och tycker att det är roligt att ställa ut tillsammans, säger Tina Biörklund.

Hon är en av de femton konstutövare som tog chansen när galleriachefen hörde av sig och erbjöd möjligheten att ställa ut.

Nu blir det konst i shoppingmeckat i dagarna tre: fredag, lördag och söndag, 27-29 maj.

– Vi ska vara på två våningar: en liten vid en av entréerna och en större en trappa upp, berättar Tina.

Utställarna som kommer från Karlstads- och Kil-området är akvarellisterna Olga Karlsson, Tina Biörklund, Margareta Mattson, Waltraude Enqvist och Roswitha Grundemar, akrylmålarna Eva Högström, Gunilla Larsson Asp, Gunnel Mellringe, Monika Danielsson, Asveig Ernefelt, Kristina Martinsson och Evalena Ström, keramikerna Birgitta Hyensjö och Kristina Thor Östli samt Kristin Oladotter Steen som målar i blandteknik och gör smycken.

Artikeltaggar

HandelKarlstadKonstMitticityNöje/KulturNyheterUtställningar

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.