Hoppa till huvudinnehållet

Mardrömsstart på studentresan – Oscar och kompisarna fast på Gardermoen

Publicerad:
Reporter Erik Dahlén
Erik Dahlén
erik.dahlen@nwt.se
Oscar Bugarski och kompisgänget blev fast på Gardermoen istället för att flyga till Ayia Napa på studentresa.
Oscar Bugarski och kompisgänget blev fast på Gardermoen istället för att flyga till Ayia Napa på studentresa. Foto: Oscar Bugarski

Kompisgänget från Karlstad hade sett fram emot studentresan till Ayia Napa under en lång tid. Men när man kom fram till flygplatsen Gardermoen i Oslo var flyget inställt.

– När vi kom hit inatt stod det att flyget var framflyttat tre dagar, suckar Oscar Bugarski.

Studentresan är bokad via Nordic Invasion och flyget skulle gå med Lufthansa vid 06.30 på tisdagsmorgonen. Men flygningen, som skulle gå till Frankfurt för mellanlandning, ställdes in.

När Oscar Bugarski och kompisarna försökte ta kontakt med Nordic Invasion under natten och morgonen var det ingen som svarade.

– Vi sitter fast här nu och det är ingen som kan hjälpa oss. Nordic Invasion finns inte på plats här och har inte gett oss någon information om hur vi ska göra. Det är under all kritik tycker jag, säger Oscar.

Gänget har pratat med andra flygbolag och skulle kunna boka om biljetterna till Ayia Napa, men först måste arrangören godkänna en ombokning.

– Klockan 09 nu på morgonen skulle någon telefon öppna upp, så vi får väl se vad som händer. Nu sitter vi på Starbucks och gör i princip ingenting.

Andra som skulle med flygningen orkade inte vänta och köpte nya biljetter.

– Vi känner några andra som skulle på samma flyg, men de köpte nya biljetter för flera tusen kronor istället.

Om ni till slut kommer iväg, vad ser ni fram emot mest?

– Träffa alla kompisar som är där nere. Sen bara njuta av att vara utomlands, det var rätt länge sedan man kunde resa.

NWT har sökt Nordic Invasion för en kommentar.

Efter lunch under tisdagen fick grabbgänget besked av arrangören att de får hotell, middag och frukost vid Gardermoen. Förhoppningen är att de ska få plats på en avgång under onsdagen.

Artikeltaggar

LufthansaNordic invasionOsloResorStudenten 2022

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.