Blåljushjälp ovärderlig när olyckan är framme

Insändare
PUBLICERAD:
”Vid vårt samtal med SOS-centralens operatör fick vi via telefon instruktioner hur vi skulle agera under tiden tills man får fram blåljuspersonal”, skriver insändarskribenterna.
Foto: Erik Simander/TT
Fredagen den 20 maj inträffade en tragisk händelse ute vid Åsundaön som fick mig och min hustru att vända oss till larmcentralen via 112.

Anledningen var att en person fallit ihop på båtbryggan och var inte kontaktbar. Vid vårt samtal med SOS-centralens operatör fick vi via telefon instruktioner hur vi skulle agera under tiden tills man får fram blåljuspersonal. Det kom både ambulanser och personal från räddningstjänsten samt en ambulanshelikopter till undsättning.

Till blåljuspersonalen i Värmland, och övriga regioner i landet, det är tur att ni finns till och skänker trygghet alla timmar under hela året. Vi kan inte nog tacka alla inblandade personer som på ett lugnt och proffsigt sätt tog han om den drabbade personen och övriga inblandade personer.

Lennart och Lena

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.