Bomben: OS-stjärnan och världsettan tävlar på Hammarö: "Kan inte bli större"

Publicerad:
Peder Fredricson är klar för Wermland Equestrian Games. Foto: EMMA WALLSKOG

Wermland Equestrian Games har fått ett riktigt, riktigt tungt namn på anmälningslistan till sommarens stora händelse. Världsettan och olympiska mästaren Peder Fredricson tävlar på Hammarö.

– Det kan inte bli större! jublar tävlingsledare Sophie Wilhelmsson.

Fredricson till Hammarö med stjärnhäst: ”Satsar alltid på seger”

Tävlingsledningen gick ut med nyheten på måndagsmorgonen.

Peder Fredricson, som vann OS-guld i lag och silver individuellt 2021 och har en lång rad medaljer på såväl olympisk som världsmästar- och Europa-nivå, är anmäld till Wermland Equestrian Games.

– Det kan inte bli större! Vad vi har längtat, säger Sophie Wilhelmsson i ett pressmeddelande.

När vi når Sophie har telefonen gått varm under morgontimmarna.

– Det är fantastiskt roligt. Det har varit klart sedan slutet av förra veckan, berättar hon.

Det här är dock inte första gången Peder Fredricson gästar anläggningen på Hammarö. Han tävlade på Equality Line Arena för 15 år sedan – och snart är han alltså tillbaka.

Fredricson toppar världsrankinglistan och har gjort det i åtta månader i följd. Han vann Jerringpriset 2017 och 2018 och belönades med Svenska Dagbladets bragdguld förra året.

– Äntligen får jag möjlighet att återkomma till Equality Line Arena. Senast jag tävlade där var 2007 och jag har hört så mycket positivt om Wermland Equestrian Games och utvecklingen av arenan, säger Fredricson själv i pressutskicket.

Tävlingarna hålls 9-12 juni och tävlingsledningen hoppas givetvis på storpublik.

– Det finns gott om plats runt banan, vi hoppas att många kommer och tittar, säger Sophie Wilhelmsson.

Som NWT kunde skriva för ett par veckor sedan är intresset för att tävla i Wermland Equestrian Games mycket stort, och trycket är fortsatt enormt.

– Det blev fullt tre timmar efter att anmälan öppnade. Nu är vi nere på 110 reserver, men det är fortsatt ett stort tryck med tävlande från hela Sverige.

Belgisk sanddoktor fixar banan till Hammarös stortävling: ”Bäst i världen”Wermland Equestrian Games utökas till två helger

Artikeltaggar

HästsportOSPeder FredricsonWermland Equestrian Games

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare