Nytt erbjudande för dig under 25 – gratis att följa NWT:s nyheter

Samhälle
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Foto: Samuel Andrésen
Ett nytt erbjudande gör det möjligt för fler unga att ta de av viktiga lokala nyheter från NWT. Många har redan hoppat på - gör det du också!

Gratis gäller för dig upp till 25 år. Du mellan 25 och 30 betalar 49 kronor per månad.

Du har förhoppningsvis redan koll på en del av det som vår redaktion producerar och vet att vi är en garant för lokal trovärdig och objektiv journalistik. I det enorma utbudet av information och desinformation är fri och oberoende press en hörnpelare i vår demokrati. Vi granskar makten, avslöjar missförhållanden och låter olika röster i samhället komma till tals.

Sverige var det första landet i världen som 1766 lagstiftade om tryckfrihet. Det fria ordet och att vi har möjlighet att publicera objektiva nyheter kan dock inte tas för givet och är något vi måste fortsätta stå upp för – tillsammans.

Studier visar att ungdomar, precis som alla andra, i huvudsak har en positiv upplevelse av nyheter och att man vill ta del av nyheter för att vara välinformerad och för att kunna fatta de bästa och mest pålästa besluten.

Följer du vårt nyhetsflöde får du bättre kunskap om det som händer där vi bor, pluggar och jobbar. Allt från olyckor, avslöjanden, sport, människor och nya krogar.

Vi gör en massa saker för att utveckla vårt arbete och hitta nyheterna som engagerar. Anställer nya kollegor, vässar vårt flöde i sociala medier, testar nya vinklar och grepp.

Här skulle jag kunna berätta mycket mer om vårt arbete och hur vi i detalj jobbar för att skapa journalistik som gör skillnad och som intresserar fler. Men jag sätter stopp och låter istället våra nyheter tala.

Här finner du allt om vårt nya erbjudande. Välkommen!

Kasper Norling, redaktionschef