Hoppa till huvudinnehållet

Många leenden på Sugar Cup

Publicerad:
Selma Sääv på Anells Breeze under Sugar Cup.
Selma Sääv på Anells Breeze under Sugar Cup. Foto: Privat

En dag med syftet att upptäcka glädjen med terrängritt – så kan man beskriva träningsserien Sugar Cup. Och man kan säga att målet uppfylldes i helgen, när ett tjugotal ryttare kom till ODW Hästcenter för sjätte året.

När kategoriindelningen i ponnyfälttävlan ändrades blev höjderna för stora och kraven för höga för såväl små ponnyer som unga ryttare som vill prova på fälttävlan. Mitt i besvikelsen såddes ett frö. Flyingehus drog igång en träningsserie i terrängridning i Skåne. Tanken var att fler skulle få chansen att prova på att hoppa hinder i terrängen – och nytänket har sannerligen burit frukt.

Runt 80 procent av ponnyekipagen vid de senaste årens fälttävlanstävlingarna i södra Sverige uppskattas vara ryttare och ponnyer man sett under de senaste årens Sugar Cup-dagar.

I helgen kom ett 20-tal ryttare till ODW Hästcenter för att rida i årets första omgång av Sugar Cup.

Ida Engelbrektsson på Björkåsens Calvin Cool .
Ida Engelbrektsson på Björkåsens Calvin Cool .

Regionsfinalen för Värmland och Dalsland sker 18-19 juni, och alla förutsättningar finns för att de namn som var med i helgen kommer att kunna hamna högt upp i Sverigefinalens resultatlista.

Nicolina Larsson på Sweet Queen-Lau.
Nicolina Larsson på Sweet Queen-Lau.

Artikeltaggar

HästsportSugar cup

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.