Ekshäradsbördiga Erica Sandqvist, 25 år, tar snart examen från restauranghögskolan i Grythyttan.
Nyligen tog hon över golfrestaurangen på Uddeholms golfklubb i Råda och har döpt om den till Restaurang Einar. Här erbjuder hon husmanskost alla dagar i veckan.
Erica Sandqvist studerar på programmet kulinarisk kock och måltidskreatör på restauranghögskolan i Grythyttan som också är en del av Örebro Universitet. I början av juni tar hon sin examen. Men redan i måndags slog hon upp portarna för Restaurang Einar på Uddeholms golfklubb.
– Att ha en egen restaurang har alltid varit en dröm, så det är kul att det blev så, säger Erica.
Hon har också ett golfintresse och blev medlem i klubben förra året. För ett tag sedan fick Erica frågan om hon ville ta över golfrestaurangen. Så nu kommer hon att driva den som restaurangchef tillsammans med sin storasyster Mikaela Sandqvist och Emma Situm.
Fokus på husmanskost
Restaurang Einar erbjuder lunchservering med husmanskost och catering.
– Vi har pratat om att framöver även ha öppet på kvällar fredagar och lördagar, säger Erica.
Erica startade restaurangen för snart en vecka sedan, men har redan fått ett positivt mottagande.
– Många lunchgäster är positiva till att vi satsar på hemlagad husman.
Matintresset började när hon hjälpte sin pappa att göra julbord i Byns ordenshus i Ekshärad.
Efter gymnasiet började hon studera till lärare i Uppsala och jobbade på sidan av med att laga mat på Värmlands nations studentpub och därefter fick hon jobb på olika restauranger i Uppsala. Det var då hon blev övertygad om att det var mat hon ville jobba med och började studera i Grythyttan. Då kände hon direkt att hon hamnat rätt.
– Jag vill inte jobba i ett stort kök där det är jättestressigt utan vill ha en liten familjär restaurang. Så det här med Restaurang Einar känns jättebra.
Restaurang Einar kommer att ha lunchserveringen öppen under golfsäsongen fram till slutet av september. Därefter blir det fokus på catering.