Elin och Hannes vann högsta vinsten i Drömpyramiden: ”Ett syskon”

Publicerad:
Jubel för Elin Holmqvist och Hannes Berg från Sunne som vann priser till ett värde av 700 000 kronor. Foto: Hannah Karlberg/Postkodlotteriet

"Ett syskon!” utbrast Elin Holmqvist när hon och Hannes Berg tog hem första vinsten i Drömpyramiden.

Inuti containern fanns en IVF-behandling.

Drömmen slog in direkt - och det var bara början för Sunneparet som totalt tog hem priser till ett värde av 700 000 kronor.

– Mitt mål var att svara rätt på en fråga så jag är riktigt nöjd, säger Hannes Berg och skrattar.

Det blev jackpot direkt för Elin Holmqvist och Hannes Berg i TV4-programmet Drömpyramiden. Den första vinsten var också den mest efterlängtade.

Elin och Hannes är förlovade och har sonen John, 3,5 år, tillsammans. Eftersom Hannes genomgått en längre period med leukemi, däribland två stamcellstransplantationer, har medicinerna gjort att han inte kan få barn den naturliga vägen. Nu har livet vänt för Hannes som är friskförklarad.

De fick sin John via en IVF-behandling. Drömmen om ett syskon till sonen har varit stor, vilket syntes när Elin och Hannes möttes i en kram direkt efter första vinsten var ett faktum.

– Det var lite det som var syftet för oss, att vinna IVF. Vi kan inte få barn naturlig väg och då måste vi bekosta, säger Elin.

De avslutade storstilat med att ta sig hela vägen upp till guldcontainern.
De avslutade storstilat med att ta sig hela vägen upp till guldcontainern. Foto: Hannah Karlberg/Postkodlotteriet

Både Elin och Hannes gick in i tävlingen utan någon större tro på sig själva inför frågesporten.

– Jag var glad om jag svarade rätt på någon fråga, säger Hannes.

– Jag är inte allmänbildad nånstans, vår strategi var att inte gå tomhänta därifrån så att det skulle bli pinsamt, säger Elin och skrattar.

Men tomhänta blev de definitivt inte. Förutom en IVF-behandling värd 160 000 kronor kammade de även hem en resa till ett värde av 180 000 kronor.

Efter en tyngre start i lördagens avsnitt avslutade de storstilat. För första gången tog de sig hela vägen upp till guldcontainern, där fanns renovering för 360 000 kronor.

Totalt vann de priser för ett sammanlagt värde av 700 000 kronor.

– Det här är helt overkligt, vi kommer inte att förstå det här på ett bra tag, säger en lycklig Elin Holmqvist till programledaren Rickard Sjöberg.

– Vi är riktiga nöjda, det var en väldigt rolig upplevelse, konstaterar Hannes Berg.

– Det blev väldigt bra, bättre än vi trodde. Och det var värt allt det här jobbiga, jag tar väldigt mycket plats socialt men vi är ganska blygsamma av oss och vill inte vara skrytiga, säger Elin Holmqvist.

Sunneparet tävlar i Drömpyramiden i kväll: ”Häftig upplevelse”Här överraskas Sunneparet av tv-teamet: ”Jag är i chock”

Artikeltaggar

Hannes BergPostkodlotterietSunneTVTV4

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare