Efter dödskrocken i höstas – olycksdrabbade vägsträckan får fartkameror

Publicerad:
Tre personer omkom i september efter en kollision mellan två bilar på E45 mellan Sunne och Torsby. Foto: Tommy Andersson

Nu står det klart att den olycksdrabbade vägsträckan mellan Sunne och Torsby på E45, där tre personer omkom efter en frontalkrock i september, kommer att få fartkameror.

– Det är en väg där det finns stort behov av att ha kameror. Det är ganska hög medelhastighet och vi har haft dödsolyckor där, säger Tomas Bergbom, åtgärdsplanerare på Trafikverket.

NWT har tidigare rapporterat om att sträckan Sunne och Torsby på E45:an har haft 41 olyckor de senaste fem-sex åren. I samband med olyckor har fyra personer omkommit, tre av dem senast i september efter en kraftig kollision mellan två bilar.

Nu bekräftar Trafikverket att sträckan kommer att få fartkameror.

– Anledningen här på just 45:an är för att det har varit dödsolyckor och för att man kör för fort, säger Tomas Bergbom.

– Vi tycker att det är en väldigt viktig väg där det finns stort behov av att få trafikanterna att hålla hastigheten, då tycker vi att kameror är en väldigt bra hjälp.

I planeringsskede

Just nu är de dock bara i planeringsstadiet, så när och hur många kameror det rör sig om är för tidigt att säga.

– Jag kan inte säga hur många exakt det kommer att bli eller exakt när det kommer att bli. Det är mer i planeringsskede.

– Vi hoppas vi kan få dit dem, men finns saker som kan påverka till exempel leveranser. Men vår intention, plan och tanke är att få dit kameror. Det dröjer ett tag tills vi vet exakt hur det kommer att bli.

Både norr och söder om sträckan finns det i dagsläget kameror, vilket det har gjort i flertalet år.

– Det är en lång sträcka där mellan Sunne och Torsby det inte är några kameror, nu blir det en bättre fördelning på E45:an.

– Vi hoppas att vi ska kunna få dit ett antal kameror där. Det finns definitivt ett behov av det, säger Tomas Bergbom.

Nu står det klart att den olycksdrabbade sträckan kommer att få fartkameror.
Nu står det klart att den olycksdrabbade sträckan kommer att få fartkameror. Foto: Marcus Bryngelsson
41 olyckor mellan Sunne och Torsby – nu kan sträckan få fartkamerorUtredning om svåra dödsolyckan klar: Hög fart och alkohol bakomKommunen i sorg efter dödsolyckan: ”Berör hela samhället”Anders, 53, dog i svåra olyckan – var på väg för att se sonen Oskar tävlaTomas hjälpte polisen efter dödsolyckan: ”Förstod direkt att det inte gått bra”Inget mitträcke på olyckssträcka: ”Måste prioritera sträckor med högre trafik”Boende i området: ”Har reagerat på trafiken så länge vi bott här”Dödsolycka på E45 efter frontalkrock

Artikeltaggar

FortkörningSunneTorsbyTrafikTrafikolyckorTrafikverket

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare