Hoppa till huvudinnehållet

Ministrarna i hockeybråk efter FBK:s SM-guld: ”Hon tog det med gott humör”

Publicerad:
Johan Danielsson och Eva Nordmark inför torsdagens regeringssammanträde.
Johan Danielsson och Eva Nordmark inför torsdagens regeringssammanträde.

En vadslagning inom regeringen mellan bostadsministern Johan Danielsson och arbetsmarknads- och jämställdhetsministern Eva Nordmark kulminerade under torsdagen.

I potten låg ”förnedringen” att ha motståndarlagets tröja på sig under ett regeringssammanträde.

– Hon var väl rätt självsäker när hon gick in i vadet, och det fick hon äta upp, säger Färjestadssupportern Danielsson.

Johan Danielsson, socialdemokratisk bostadsminister och inbitet Färjestadsfan, utmanades inför finalserien av ministerkollegan och Luleåsupportern Eva Nordmark. I potten låg en liten förnedring, förloraren var tvungen att gå på regeringssammanträde iförd motståndartröjan.

Under torsdagen var det dags. Arbetsmarknads- och jämställdhetsministern fick helt sonika dra på sig Färjestads gröna hemmatröja – till sin kollegas stora skadeglädje.

– I grunden är det väl hennes eget självskadebeteende, hon sa ”förlorar ni får du ha min tröja” och det innebär ju i praktiken att hon fick ha min eftersom vi vann, säger Danielsson.

Hur tog hon det?

– Hon var väl rätt självsäker när hon gick in i vadet, och det fick hon äta upp! Man får väl ändå säga att det hon tog det med gott humör. Tröjan var ändå på hela sammanträdet.

Och hur togs det emot av regeringskollegorna?

– En del höjde väl på ögonbrynen...

Hur orolig var du för att du skulle behöva ha Luleåtröja?

– Jag var på plats under sjätte matchen och tycker att vi hade rätt bra koll på dem, i sjunde kändes det som att vad som helst kunde hända. Det är ju bara en liten studs när det blir så avgörande. Jag var lite nervös i tredje perioden, men mer för guldet än tröjan.

I ett klipp syns Annika Strandhäll, klimat- och miljöminister, säga ”men vad händer nu?”.

– Ja hon är ju indian, håller på Frölunda. Nästa år kanske det blir en vadslagning med henne om de får möjlighet att förlora finalen.

Kan det bli fler liknande, fick du blodad tand?

– Ja, det ser väl ut som att vi har goda chanser även nästa år så är det någon som vill hänga på kommer jag inte banga för det. Nu är kanske inte Brynäs främsta utmanaren men där har vi ju Ardalan Shekarabi (socialförsäkringsminister reds. anm.), säger Danielsson på sitt dalmål.

Hur kom det sig att du blev Färjestadsfan?

– Jag är familjens svarta får, de andra håller på Leksand. Jag håller på Calgary Flames i NHL, de där formativa åren man har i livet sammanföll med att Håkan Loob flyttade hem så det fick bli Färjestad. Det är en unik idrottsman.

Artikeltaggar

Annika StrandhällArdalan ShekarabiEva NordmarkFärjestad BK HerrHåkan LoobIshockeyJohan Danielsson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.