Hoppa till huvudinnehållet

Krocken på Färjestad – SHL-premiär och V75 samma dag

Publicerad:
Det blir en intensiv dag på Färjestad den 17 september.

Lördagen den 17 september kommer att bli en intensiv dag på Färjestad i Karlstad.

Färjestad spelar SHL-premiär hemma mot Leksand och på andra sidan gatan är det V75-tävlingar på Färjestadstravet.

– Det låter tyvärr som en direkt krock, säger travbanans sportchef Ken Karlsson.

Förra året spelade Färjestad borta mot Malmö den dagen som det var det traditionsenliga Unionstravet på Färjestad och det blev ingen publikkrock.

Men i år kommer det att bli annorlunda. När SHL släppte spelschemat under torsdagen står det klart att Färjestad kommer att spela hemma mot Leksand med start klockan 18 lördagen den 17 september.

På andra sidan gatan körs det V75 på Färjestadstravet samma dag. Normalt körs den första V75-avdelningen klockan 16.20 på lördagar och tävlingarna hinner inte att köras klart innan ishockeyn börjar.

– Det låter som en direkt krock tyvärr och jag vet att Färjestad inte vill starta sina matcher senare än klockan 18 på lördagskvällar, säger Ken Karlsson.

Vill flytta starttiden

Med tanke på den enorma hausse som det är kring Färjestad efter SM-guldet är det ganska enkelt att misstänka att det är travet som är förloraren när evenemangen sammanfaller.

– Vi får se om vi kan få ett undantag och starta vår V75-omgång lite tidigare den dagen. När det är V75 på långfredagen börjar det klockan 15 och då skulle det gå att göra något tillsammans. Det är inget beslut som vi kan ta själva, utan det ligger helt hos spelbolaget ATG, men det skulle vara ett mervärde för besökarna både på ishockey och trav för det till stor del samma publik, säger Ken Karlsson.

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeyKen KarlssonSHLTravV75

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.