Hoppa till huvudinnehållet

Jättevilla med unik detalj till salu i centrala Karlstad: ”Väldigt pampig”

Publicerad:
En stor familjevilla på Kvarnberget ligger ute till försäljning.
En stor familjevilla på Kvarnberget ligger ute till försäljning. Foto: Länsförsäkringar

Den vita putsvillan på Kvarnberget i Karlstad lockar stort intresse inför visningen nästa vecka – och på entréplanet är det redan förberett för inomhuspool.

– Det är inte varje hus som har det, men när det är den här typen av hus så blir det unikt med pool inomhus, säger Andreas Olsson, mäklare på Länsförsäkringar.

Den 250 kvadratmeter stora vita villan på Kvarnberget i Karlstad ska säljas. Den centralt belägna tvåvåningsvillan har visning den 25 maj och beräknas locka ett stort antal spekulanter – trots prislappen på närmare 8 miljoner.

– Vi har haft bra intresse på det. Huset har legat ute som kommande ett tag för en förmarknad och nu har vi lagt ut det skarpt på Hemnet inför visningen nästa vecka, säger Andreas Olsson.

Huset byggdes 2014 och är således i bra skick. Att det är ett så pass nytt och modernt hus tror Olsson kan locka.

– Det är ett nytt hus på ett äldre område, ur den aspekten är det väldigt fördelaktigt för en köpare: det är nytt och fräscht med hög standard. Just eftersom det är så modernt blir det en väldigt pampig villa om man jämför med de trähusen som ligger runtomkring.

När huset byggdes fanns planer på att bygga en swimmingpool på entréplanet. Förarbetet är gjort, nu är det bara för köparen att slutföra projektet.

– Det finns ett färdigt nedsprängt utrymme för den som vill färdigställa. Är man inte tilltalad av det så kan man naturligtvis ta den ytan och bygga fler sovrum eller ha det som en social yta. Men själva grovarbetet är gjort för att kunna anlägga en pool.

Det känns inte så vanligt med inomhuspooler?

– Nej så är det. Det var väldigt vanligt förr, men har minskat lite. De som byggde det här huset har gjort det utifrån de kraven som finns. Det är inte varje hus som har det men när det är den här typen av hus så blir det unikt med pool inomhus.

I huset finns även en separat lägenhet på 35 kvadratmeter och en stor altan som löper runt från bak- till framsidan med ett inglasat uterum.

– Tittar man på framsidan av huset så blir den delen av terrassen i söderläge och väst där den inglasade delen blir på sidan av huset, säger Andreas Olsson.

Artikeltaggar

Bostad och byggenBostadsmarknadKarlstadKvarnbergetLänsförsäkringar

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.