Hoppa till huvudinnehållet

Toppadvokaten om kvinnornas rädsla för sugar daddyn: Mår jättedåligt

Publicerad:
Målsägarbiträde Elisabeth Massi Fritz företräder flera av de kvinnor som utsatts för den våldtäktsåtalade sugar daddyn.
Målsägarbiträde Elisabeth Massi Fritz företräder flera av de kvinnor som utsatts för den våldtäktsåtalade sugar daddyn.

De lurades till det värmländska huset där sugar daddyn misstänks ha våldtagit dem.

Nu fruktar de utsatta kvinnorna att möta mannen i rätten.

– Alla mår jättedåligt, alla känner en rädsla att ens närvara vid rättegången, säger målsägarbiträde Elisabeth Massi Fritz.

Rättegången mot den 65-årige mannen - som misstänks för bland annat 13 våldtäkter mot kvinnor han fått kontakt med på en sida för sugar daters - fortsatte på tisdagen.

Försvaret inledde med att försöka förklara mannens beteende:

– Han har ett sexmissbruk och har tidigare fått utlopp för det på swingersklubbar i Oslo, men coronapandemin satte stopp för det och då började han köpa sex, säger Christian Nilsson, biträdande jurist som var tillfälligt inkallad för att hjälpa försvaret.

Därefter betonade Christian Nilsson att sugardejting ofta anses vara en typ av prostitution och att det därför ingår sexuella tjänster i konceptet. Försvaret hävdar därmed att den 65-årige sugar daddyn inte är skyldig till våldtäkt.

”Lurat och ljugit”

Men toppadvokaten Elisabeth Massi Fritz som företräder flera av de utsatta kvinnorna i målet förklarar att de mår dåligt av det de varit med om och att de skäms över att de lurats till huset i Värmland.

Målsägarbiträde Elisabeth Massi Fritz.
Målsägarbiträde Elisabeth Massi Fritz. Foto: Åsa Asplid

– Mannen har på ett hänsynslöst sätt lurat, farit med osanning och ljugit om vem han är och vad han kan stötta och bidra med. Han har utnyttjat att de är i ett underläge och i stort behov av hjälp och lurat dem att komma till honom, säger hon.

Och fortsätter:

– När de väl har kommit till honom kan man se alla dessa våldtäkter, flera av dem omfattas av hot och våld och det finns ett planerande bakom dem.

Möts i rätten

På onsdagen ska den första kvinnan möta den åtalade mannen i rätten.

– Hon känner en fruktan att ens närvara så det blir tufft, säger Elisabeth Massi Fritz.

Brotten som den 65-årige mannen är åtalad för har skett under perioden januari 2020 fram till augusti 2021 då han greps av polisen. Mannen nekar till våldtäkt och bedrägeri men har erkänt samtliga sexköp han är misstänkt för.

Rättegången mot honom kommer pågå fram till mitten av juli.

”Sugar daddy” misstänks ha våldtagit kvinnor – efter löfte om lyxlivMisstänkt ”sugar daddy” lurade Steinar på halv miljon i falsk stugaffärÖkänd ”sugar daddy” lurade kvinnor till Arvika – åtalas för flera våldtäkter

Artikeltaggar

ArvikaBrott & blåljusKöp av sexuella tjänsterSugar daddyVåldtäktVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.